12 Οκτωβρίου 2017

Μαφιόζικη εκτέλεση του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου





Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος



Εν ψυχρώ εκτέλεση στην καρδιά της Αθήνας. Νεκρός από τις σφαίρες δύο αγνώστων ανδρών έπεσε στις 19:10 το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.
Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 52χρονος ποινικολόγος άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του και αυτοί τον εκτέλεσαν επί τόπου, η μαρτυρία συνεργάτη του που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο δικηγορικό γραφείο της οδού Ασκληπιού 154 ανατρέπει τα δεδομένα. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο άγνωστοι –που μιλούσαν σπαστά ελληνικά- είχαν ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του. Μετά από λίγα λεπτά, ζήτησαν να μείνουν μόνοι με τον άτυχο δικηγόρο και τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στην κοιλιακή χώρα. Οι δύο δράστες –που δεν φορούσαν κουκούλα- μετά το φονικό διέφυγαν από το σημείο, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.



Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος. Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ωστόσο, αυτή την ώρα απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και την υπόθεση έχει αναλάβει το Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί ερευνούν τον χώρο (αποτυπώματα, γενετικό υλικό, κάμερες ασφαλείας), προκειμένου να συλλέξουν τυχόν στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό των δολοφόνων. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εξέπνευσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από την ώρα που δέχτηκε τα πυρά, με αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για επαγγελματίες που ήξεραν που θα «χτυπήσουν.

Στο σημείο έχει σπεύσει η οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου, με τον 23χρονο γιο του να είναι σοκαρισμένος. Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί ζήτησαν να μάθουν από τους συνεργάτες και τους οικείους του, ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές.

Στην πολυετή καριέρα του ο 52χρονος ποινικολόγος είχε εκπροσωπήσει, μεταξύ άλλων, τον Θωμά Λιακουνάκο σε υποθέσεις εξοπλιστικών (προμήθεια υποβρυχίων U-214 και ιπτάμενων ραντάρ Embraer), είχε αναλάβει και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas Power, ενώ είχε και την υπεράσπιση κατηγορουμένων για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τόσκα

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της μαφιόζικης δολοφονίας ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τη δολοφονία, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος.




https://www.paraskhnio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !