15 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 3 ΜΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ



Στην αυτόφωρη σύλληψη μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 38, 37 και 31 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Αντίσταση, Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και Σωματικές βλάβες.

Όπως προέκυψε από τη μεθοδική και επιστάμενη αστυνομική έρευνα, ένας εκ των συλληφθέντων (38χρονος) αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος και είχε επιφορτιστεί με το ρόλο της αποθήκευσης – απόκρυψης και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (14-10-2017) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατελήφθη ο 38χρονος στην περιοχή της Μενεμένης να κατέχει εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε, δύο (2) δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (2) κιλών και (284) γραμμαρίων, τα οποία προμηθεύτηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα από τον 37χρονο.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία όπου διέμεναν το παραπάνω ηγετικό στέλεχος με την 31χρονη στην περιοχή του Ευόσμου και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο 37χρονος, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:


Δέματα και μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (236,9) γραμμαρίων (μέρος της ποσότητας βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε ειδική κρύπτη εντός του προαναφερόμενου οχήματος),


(1) μικροδέμα κάνναβης


Το συνολικό χρηματικό ποσό των (27.930) ευρώ, καθώς και τα χρηματικά ποσά των (90) λιρών Αγγλίας, (50) δολαρίων Η.Π.Α., (12.000) ΛΕΚ Αλβανίας και (100) ρουβλίων ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.


(9) κινητά τηλέφωνα,


(4) πακέτα σύνδεσης,


(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,


(2) οχήματα και


Ιδιόχειρες σημειώσεις.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος πριν τη σύλληψή του και προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο προσέκρουσε σε δύο (2) υπηρεσιακά οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να διαφύγει, αφού εξήλθε του οχήματός απώθησε 56χρονη πεζή ρίπτοντάς την στο έδαφος, ενώ προέβαλε σθεναρή αντίσταση κατά την ακινητοποίησή του από τους αστυνομικούς.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !