9 Οκτωβρίου 2017

Τρέχω για την Κατερίνη 2017: Ρεκόρ συμμετοχών και μία μεγάλη αγκαλιά εθελοντών & θεατών



Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από την Κύπρο, άτομα με ειδικές ικανότητες, εκατοντάδες εθελοντές, δεκάδες μουσικά σχήματα, 2.060 εγγραφές – αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής: «Τρέχω για την Κατερίνη 2017».




Τον αγώνα διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 08 Οκτωβρίου.




Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης του αγώνα, ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν και φέτος ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική, γεμάτη συμβολισμούς διαδρομή. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.





Ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό και προτεραιότητα για τον Δήμο





Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Ο αθλητισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός, αποτελούν κοινωνικό αγαθό και στο Δήμο μας αποδεικνύουμε διαχρονικά ότι είναι πρώτη προτεραιότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ είναι πράγματι ένας θεσμός για την πόλη, στον οποίο μάλιστα φέτος, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 2000. Αυτή είναι μία επιτυχία όλων όσων λαμβάνουν μέρος - τους οποίους ευχαριστώ έναν προς έναν - καθώς και της διάθεσης να δώσουμε ζωή με την κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, στον ΑΠΣ Δρομέων «ΖΕΥΣ», σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος».



Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Γκόλιας, ο οποίος μετέφερε τα θερμά συγχαρητήρια και την ευλογία του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι», ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σημείωσε: «Τρέχουμε σε έναν αγώνα, που σημασία δεν έχει η νίκη, αλλά η προσπάθεια και το αθλητικό ιδεώδες» και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Αλέξανδρος Πούλιος, ο οποίος ανέφερε: «στέλνουμε εμφαντικά το μήνυμα: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».



Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.



Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

1.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ (ARIS/SAUCONY/ATHOS)

2. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

3. ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ)




Στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

2.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ (ΝΟΚΑΤ)



3.ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !