13 Οκτωβρίου 2017

Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στις 15 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά –εξ’ αναβολής λόγω καιρικών συνθηκών- η 7η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι. Μετά την κακοκαιρία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ο καιρός αναμένεται να είναι πιο ευνοϊκός το προσεχές Σαββατοκύριακο, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, αλλά και με βιολογικά προϊόντα και είδη χειροτεχνίας.



Η γιορτή πραγματοποιείται φέτος για έβδομη φορά με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και του Δήμου Δέλτα, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της εθελοντικής οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή. Θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Η εκδήλωση διεξάγεται στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά… ροζ φλαμίνγκο, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.
Οι δραστηριότητες
Στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν παραγωγοί βιολογικών τροφίμων –όπως μέλι, ζυμαρικά, σάλτσες, βότανα, κηπευτικά εποχής- αλλά και χειροτέχνες με πρωτότυπες δημιουργίες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικούς νομούς.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Ειδικότερα, ο παραγωγός βιολογικών προϊόντων Γιώργος Καΐρης θα ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους καταπολέμησης των ασθενειών και των εντόμων στα φυτά με φυσικά υλικά, ενώ η χειροτέχνης Κατερίνη Μιχαλάκη θα κάνει επίδειξη της πολύ ενδιαφέρουσας τεχνικής που χρησιμοποιεί για να ανακυκλώσει δημιουργικά τις εφημερίδες, φτιάχνοντας πιάτα και άλλα χρήσιμα σκεύη.
Τα παιδιά θα παίξουν με το Χόκι το Χαρούμενο Καλαμπόκι, θα ασχοληθούν με χειροτεχνίες με θέμα το περιβάλλον, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζωντανά έντομα και φωλιές μυρμηγκιών στο πλαίσιο του project «Μυρμηγκοφωλιά».
Τέλος, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της Ανατολικής Θράκης.
Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου



Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου είναι ένας υγρότοπος που δημιουργήθηκε σταδιακά από τη δεκαετία του ΄60 και μετά, κατόπιν της κατασκευής του παράκτιου αναχώματος. Αποτελεί ένα οικοσύστημα πολύτιμο για πολλούς οργανισμούς, και κυρίως για τα μεταναστευτικά πουλιά που τη χρησιμοποιούν για να ξεκουραστούν και να τραφούν κατά το μακρύ ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !