28 Αυγούστου 2017

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ



Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017, πολυμελής αντιπροσωπεία της πόλης Γιαγκοντίνα της Σερβίας, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διεύρυνσης συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα, Πρόεδρο του κόμματος «Ενωμένη Σερβία», Βουλευτή και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιαγκοντίνα, για την πρωτοβουλία της συνάντησης και χαιρετίζοντας την αντιπροσωπεία έκανε μια συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας, καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχειρηματικότητα με την υψηλή φορολόγηση. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας για την κατάργηση της βίζας για τη Σερβία.

Ο κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μεταξύ άλλων είπε τα εξής : «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ήδη στο τουριστικό τομέα χιλιάδες Σέρβοι επιλέγουν τις ακτές της Πιερίας για τις διακοπές τους». Κλείνοντας είπε ότι «εκείνο που θα ξεχώριζα στην Γιαγκοντίνα είναι οι δυναμικοί, εργατικοί άνθρωποι που κατοικούν εκεί».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα παρουσίασε την αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τους : Ράτκο Στεφάνοβιτς, Δήμαρχο της πόλης Γιαγκοντίνα, Γκόραν Μιλοσαβλιέβιτς, Επικεφαλή του Νομού Πομοράβλιε, Ντάρκο Μίλετιτς, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας στη Γιαγκοντίνα, Μάρκο Μάλικοβιτς, Διευθυντή του Κέντρου Φοιτητών στην Γιαγκοντίνα, Νικόλα Ραντοσαβλιέβιτς, Πρόεδρο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος στη Γιαγκοντίνα, επιχειρηματία και παραγωγό επίπλων και Μπάνε Γιόβιτς, ιδιοκτήτη εταιρίας που ασχολείται με εμπόριο, τουρισμό και εξόρυξη.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Πάλμα πρότεινε καλύτερη εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με εισαγωγές και εξαγωγές διαφόρων προϊόντων, ανέφερε τα προνόμια που υπάρχουν για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Σερβία και τόνισε ότι 900.000 Σέρβοι τουρίστες επισκέφτηκαν φέτος την Ελλάδα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Παύλος Μπατάλας, οι Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης και κ. Θανάσης Καβακίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Λεμονόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και επιχειρηματίες.



Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου έδωσε ένα αντίγραφο της κεφαλής του Δία που βρέθηκε στα τείχη του αρχαίου Δίου στον κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα και σε όλη την αντιπροσωπεία παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο κ. Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα με τη σειρά του έδωσε στον κ. Η. Χατζηχριστοδούλου αναμνηστική πλακέτα και μια καρφίτσα- σύμβολο με την Ελληνική και την Σέρβικη σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !