3 Ιανουαρίου 2017

Αποκτά επιτέλους παιδίατρο το Κ.Υ Νέων Μουδανιών



Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης με αριθμό 1228-τεύχος Γ’ με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2016 αναφέρονται τα εξής:

«Με την υπ’ αριθμ. Α2α/ΓΠ 70710/10.10.2016, απόφαση του Υπουργού Υγείας […] ανακαλείται η υπ’ αριθμ. Α2α/ΓΠ 46743/15.6.2016 (ΦΕΚ 734/2.8.2016 (τ.Γ’), απόφαση που αφορά τον διορισμό της ιατρού Γ. Σ. του Π. σε θέση ειδικευμένου ιατρού Παιδιατρικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β του ΠΕΔΥ ΚΥ Μουδανιών αποκεντρωμένης οργανικής μονάδας της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης, θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία, επειδή παραιτήθηκε από την διεκδίκηση της θέσης, και διορίζεται η ιατρός Μ. Ε. του Σ. σε θέση ειδικευμένου ιατρού Παιδιατρικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμ. Β του ΠΕΔΥ ΚΥ Μουδανιών αποκεντρωμένης οργανικής μονάδας της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης, θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. επί θητεία».

Όπως εκτιμά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής και Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Ναταλία Κεσίδου η σχετική διαδικασία που ακολουθείται μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας της ιατρού, δεν αναμένεται ξεπεράσει τους δύο μήνες. «Ήδη έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ» σημειώνει μιλώντας στο halkidikifocus.gr.

Αναγκαία η άμεση τοποθέτηση

Η κ. Κεσίδου υπενθυμίζει τις σοβαρές και αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η έλλειψη παιδίατρου για περισσότερους από 6 μήνες στη Χαλκιδική.

Στο νομό υπηρετούν συνολικά πέντε παιδίατροι από τους οποίους οι δύο στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, δύο στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου εκ των οποίων ο ένας καλύπτει ανάγκες και στο Γ.Ν.Χ. και ένας στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει παιδίατρος στα υπόλοιπα τρία Κέντρα Υγείας (Νέας Καλλικράτειας, Νέων Μουδανιών, Κασσάνδρειας).

«Ο διορισμός της συναδέλφου αναμένεται να αποτελέσει ανάσα για τις δημόσιες μονάδες υγείας του νομού» σημειώνει.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, την περίοδο που ακολουθεί αναμένεται περαιτέρω αύξηση των παιδιατρικών περιστατικών, όπως ιώσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.

Επιπλέον, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή, δεν επιτρέπουν την ομαλή μετακίνηση των ασθενών κυρίως στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !