10 Ιανουαρίου 2017

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης, για την αντιμετώπιση του χιονιά



Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


Ειδικότερα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα χιονοπτώσεων και παγετού, που εκδηλώνονται σε περιοχές του Δήμου μας, συνεργεία καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου, να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, ενώ αλατιέρες του Δήμου ρίχνουν διαρκώς αλάτι.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων, που κινούνται στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.

Γενικότερα, παρακαλούνται οι οδηγοί, να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συμπίπτει χρονικά µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων, να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν (σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών), όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (π.χ.παγετός).

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε ανήλια μέρη.

Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.

Επίσης, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.



Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό 11123 μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !