31 Αυγούστου 2016

ΓΑΣ Ολύμπιος - Εκδήλωση παρουσίασης Παγκρατίου

Το Αθλητικό Σωματείο "ΓΑΣ Ολύμπιος", που εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης, με πλούσια και μακρά ιστορία στον τομέα της εκμάθησης πολεμικών τεχνών πρόκειται να διοργανώσει την Επίδειξη - Παρουσίαση Αθλήματος Παγκρατίου, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου. 


Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορά την παρουσίαση του αρχαιοελληνικού αθλήματος του Παγκρατίου, μέσα από αθλητικές δράσεις. Ο υπέυθυνος του Σωματείου κ. Γ. Τοπαλίδης μαζί με ομάδα μαθητών του θα παρουσιάσουν στο κοινό όλες τις πτυχές του φημισμένου αθλήματος.

Το Παγκράτιον ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης, λακτισμάτων και πυγμαχίας. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις παν+κρατείν, δηλαδή νικητής γινόταν αυτός που "κατέχει την κυρίαρχη δύναμη" ή αυτός που "κυριαρχεί απόλυτα", ενώ οι αθλητές ονομάζονταν παγκρατιαστές. Το άθλημα εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648 π.Χ. στην 33η Ολυμπιάδα.

Συνδιοργανωτές του εγχειρήματος αποτελούν τόσο η Περιφέρεια Πιερίας, όσο και ο Δήμος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !