20 Αυγούστου 2016

Χρυσή Ολυμπιονίκης με 4,85 μ. στο άλμα επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ η υπέροχη Κατερίνα Στεφανίδη με 4,85 μέτρα και με ένα συγκλονιστικό αγώνα όπου ήταν φαβορί.
Ο τελικός άρχισε από τα 4.35 αλλά η πρωταθλήτρια μας άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα,
να προηγείται. Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.
Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η Στεφανίδη και στα 4.70 τα οποία πέρασε με την πρώτη και πολύ εύκολα! Στο ύψος αυτό έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα καθώς το πέρασαν έξι αθλήτριες που συνέχισαν, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου την Αμερικανίδα Σουρ που είχε φέτος 5.03 και τη Σίλβα από την Κούβα, να αποκλείονται.
Στα 4.80 η Κατερίνα απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Η Κατερίνα, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.
Η 26χρονη πρωταθλήτρια φέτος είχε άλμα στα 4.90 που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !