28 Φεβρουαρίου 2015

Αναβάλλεται για το 2016 το φετινό Kavala Air Sea Show

Στην αναβολή της φετινής διοργάνωσης του αεροπορικού σόου επιδείξεων, με τον γενικότερο τίτλο Kavala Air Sea Show, κατέληξαν οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, παρά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.


Αφενός μεν η αδυναμία εξεύρεσης των απαραίτητων χρηματικών πόρων για να στηριχθεί οικονομικά η φετινή διοργάνωση, αφετέρου δε η καθυστέρηση που υπήρχε στην έναρξη των απαραίτητων προετοιμασιών οδήγησαν στην απόφαση -αρχικά από μέρους του Δήμου Καβάλας και της Αντιπεριφέρειας και στη συνέχεια των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, όπως το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)- ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης. 

Με τη δέσμευση, ωστόσο, ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχει καλύτερος και αποτελεσματικότερος συντονισμός δράσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι οι τελευταίες πολιτικές συγκυρίες σε συνδυασμό με μια σειρά οργανωτικά θέματα, στα οποία δεν υπήρχε επαρκής προετοιμασίας, αλλά και η αδυναμία εξεύρεσης των επιπλέον απαραίτητων πόρων ώστε να μην κατέβει ο πήχης της διοργάνωσης "μας οδήγησαν στην απόφαση αναβολής της εκδήλωσης".

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα εξήγησε ότι "όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στη διοργάνωση συμφωνήσαμε, με τη συνδρομή και του επιχειρησιακού διευθυντή της εκδήλωσης, να ξεκινήσουν άμεσα οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του επόμενου Kavala Air Sea Show για το 2016, το οποίο θα πληροί εκείνες τις προδιαγραφές που είναι αντάξιες αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης".

Συμφωνήθηκε δε, σύμφωνα με την κ. Τσανάκα, να διπλασιαστεί το κόστος της διοργάνωσης, φθάνοντας τα 100.000 ευρώ περίπου, "ώστε να υπάρξουν και τα αναμενόμενα πολλαπλασιαστικά οφέλη από μια τέτοια διοργάνωση, στηρίζοντας έμπρακτα την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !