2 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Ευρώτα...Δήμος 18.000 κατοίκων στη Λακωνία



Ο Δήμος Ευρώτα είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων ΈλουςΚροκεώνΣκάλαςΝιάτων και Γερόνθρων. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 654,3 τ.χλμ και
ο πληθυσμός του 19.803 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Σκάλα .Ο δήμος περιλαμβάνει τις παρακάτω πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Έλους (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις παρακάτω πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Κροκεών (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις παρακάτω πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Σκάλας (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις παρακάτω πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Νιάτων (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):
Ο δήμος περιλαμβάνει τις παρακάτω πόλεις και οικισμούς του πρώην δήμου Γερόνθρων (σε αγκύλη ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001):

Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο εδρεύουν 11 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.Σε παρένθεση αναγράφεται η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται κατά την περίοδο 2011-2012 :

Οικονομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δήμος Ευρώτα είναι ένας αγροτικό-κτηνοτροφικός Δήμος με σημαντικές παραγωγές λαδιού,πορτοκαλιού και Κρασιού. Μάλιστα το Δαφνί είναι το πιο γνωστό χωριό καλλιέργειας αμπελιών και κάθε χρόνο διοργανώνει την Γιορτή Κρασιού στις Αρχές του Οκτώβρη.Μεγάλη παραγωγή πορτοκαλιών διαθέτει η πρωτεύουσα του Δήμου , η Σκάλα . Τέλος, το Γεράκι αποτελεί το χωριό με την μεγαλύτερη παραγωγή ελιών καλαμών στην Λακωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !