21 Φεβρουαρίου 2016

Βρώμη : Η παραμελημένη

Έχουμε πολλούς λόγους για να την εντάξουμε όχι μόνο στο πρωινό μας, αλλά και στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας
Η διατροφική της ταυτότητα
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, εξαιρετικά πλούσιο σε
διαλυτές φυτικές ίνες. Μια μερίδα (40 γρ) νιφάδων βρώμης μας δίνει 142 θερμίδες και  24 γρ. υδατανθράκων, 4,4 γρ. πρωτεϊνών και 3,9 γρ. φυτικών ινών. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή βιοτίνης ( βιταμίνη του συμπλέγματος Β), καθώς και αρκετών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως είναι το μαγγάνιο, το σελήνιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος. Τέλος, μας προσφέρει και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες.
Πως μας ωφελεί
  1. Διατηρεί υγιές το βάρος μας
  2. Αγαπά την καρδιά
  3. Συμβάλλει στον έλεγχο του σακχάρου
  4. Βοηθά το γαστρεντερικό
  5. Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό
  6. Κάνει καλό στο νευρικό σύστημα
  7. Διατηρεί γερά τα οστά
  8. Έχει αντιοξειδωτική δράση
Tips!!!!

Καλό είναι να προτιμάμε την ακατέργαστη βρώμη, γιατί είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες.

Της Άννας Καραγιώργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !