21 Φεβρουαρίου 2016

"Να καταδικαστεί ο φασίστας δολοφόνος"!

Ελεύθερος είναι πλέον, αν και με «περιοριστικούς όρους», ο φασίστας δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς. Με το πρόσχημα της επικείμενης παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, ενός ορίου που σε άλλες περιπτώσεις έχει καταπατηθεί με μεγάλη ευκολία, το Συμβούλιο Εφετών εισηγήθηκε και πέτυχε την αποφυλάκισή του.

Την ίδια στιγμή που ακόμα εξελίσσεται και τραβάει σε μάκρος η δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, πληθαίνουν τα σημάδια υπαρκτών συστημικών μεθοδεύσεων, που αποσκοπούν στο να πέσουν οι φασίστες «στα μαλακά». Η διαδικασία της δίκης, άλλωστε, ξεκινώντας με πρωτοβουλία της ΝΔ το 2013, μετά την έκρηξη οργής του λαού και της νεολαίας που πυροδότησε η δολοφονία του Παύλου, ποτέ δεν είχε ως πραγματικό επίδικο την τιμωρία ή περιστολή της φασιστικής οργάνωσης. Εντασσόταν και εντάσσεται στους σχεδιασμούς αναμόρφωσης του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και γι’ αυτό το λόγο γίνεται αντικείμενο κάθε λογής χειρισμών, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του συστήματος.
Στη σημερινή συγκυρία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τσαλαπατά τον κόσμο της δουλειάς και τη νεολαία, εντείνει στο έπακρο την αντιλαϊκή επίθεση των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, καθώς και του ντόπιου κεφαλαίου. Η σκυτάλη που έχει πάρει με προθυμία από τους προκατόχους της σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν εξαντλείται σε αυτό. Παράλληλα, προωθεί με εντυπωσιακό ζήλο την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, τη θωράκιση του κράτους κόντρα στον «εχθρό»-λαό και τις αντιστάσεις του, σαν απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων μαζών. Η κήρυξη της Αθήνας σε κατάσταση πολιορκίας απέναντι στην αγανάκτηση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τα χημικά στις διαδηλώσεις, οι δίκες και καταδίκες αγωνιστών, οι εισβολές των ΜΑΤ σε απεργίες χώρων δουλειάς, η επανίδρυση της μισητής ομάδας ΔΕΛΤΑ, είναι μερικά μόνο παραδείγματα που το πιστοποιούν.
Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εντάσσεται και η δράση των φασιστών, η οποία μάλλον καθίσταται απαραίτητη για τις δυνάμεις του συστήματος. Χρειάζονται τη μαύρη τους «εφεδρεία», για να συμβάλλει στο έργο της τρομοκράτησης και καταστολής του λαού. Έχουν ανάγκη τη δημαγωγική και αποπροσανατολιστική παρέμβαση του φασισμού στον κόσμο της εργασίας, η οποία μέσα από ηχηρά και ρατσιστικά κηρύγματα τον οδηγεί στην πολυδιάσπαση και την υποταγή.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο να καταδικάσει τη νέα αυτή πρόκληση. Με μαζικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, γα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

• ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!
• ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!
• ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh63G9j9JTG3qYCuApAXvH8hASMkar2FJM2yolQkrUwpJma6FH9SMgFRNXLfMco68dPo3yhjtFhY3FWUBO-Zjet7ss3XH70nj59hyphenhyphene47FtJp-GUQDqBVR598keHVtsZSnnc-cngDgRFb3g5/s200/%25CE%259A%25CE%259A%25CE%2595%2528%25CE%25BC-%25CE%25BB%2529.jpeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !