21 Φεβρουαρίου 2016

"Έφυγε" από τη ζωή ο ιδιοκτήτης της Εγνατίας Tv Στέλιος Χριστοφορίδης

Είναι δύσκολο και άχαρο πραγματικά σ αυτήν την δύσκολη δουλειά του δημοσιογράφου να πρέπει κάποιες στιγμές να αποτυπώσεις σε μια κόλα χαρτί πόνο λύπη και καημό. Ειδικά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν σπάνιο άνθρωπο που το κενό του θα γίνει γρήγορα αντιληπτό…

Δυστυχώς από σήμερα τα ξημερώματα ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Εγνατίας τηλεόρασης Στέλιος Χριστοφορίδης δεν είναι κοντά μας.
 Έτσι ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες μετά από μια σειρά εξετάσεων και παραμονής στο νοσοκομείο ο Θεός θέλησε να τον πάρει δίπλα του στην γειτονιά των αγγέλων.
Ειλικρινά όταν χτύπησε πριν από λίγο το τηλέφωνο κατάλαβα πως κάτι δε πάει καλά και το μυαλό έκανε χίλιες σκέψεις…….
Γιατί Θεέ μου γιατί ;
Είναι άδικο…
Μπορεί η συνεργασία μας να μη συνεχίστηκε φέτος όμως θα τον ευγνωμονώ για πάντα και δεν θα ξεχάσω πως ήταν ο άνθρωπος που στέκονταν δίπλα σε όλους τους εργαζομένους με ταπεινότητα και σεβασμό. Δημιούργησε μαζί με την σπάνια σε ήθος οικογένεια του μια επιχείρηση με ιδρώτα και αγάπη προς το τηλεοπτικό κοινό και τους εργαζομένους του.
Πάντα ήθελε να μη δημιουργεί προβλήματα σε κανέναν και προσεύχονταν όταν κάποιος είχε προβλήματα.
Άραγε σκεπτόμουν πολλές φορές είναι κι αυτός σαν έναν από όλους εμάς ή είχε κάποια ξεχωριστή ευλογία;
Πρωτοφανές αλλά γεγονός πως ένας άνθρωπος των MEDIA δεν ήθελε την δημοσιότητα και ήταν ένας απλός και ταπεινός επιχειρηματίας χωρίς πολλά ‘’θέλω’’ και συμβιβάζονταν με τα λίγα και πάνω από όλα τίμια!
Δημιούργησε μαζί με τον Μπάμπη και την Ελένη τα δυο του υπέροχα παιδιά ένα κανάλι με το μεράκι των συντελεστών και των δημοσιογράφων που εκτιμούσαν την ντομπροσύνη που έβλεπαν στο πρόσωπο του.
Κρίμα γιατί πλέον δεν θα είναι κοντά μας ο άνθρωπος που ήξερε όσο κανείς άλλος στην Ελλάδα πως φτιάχνεις έναν τηλεοπτικό σταθμό από το μηδέν.
Του έβγαζαν όλοι το καπέλο για το γεγονός πως κατάφερε με μικρό κόστος και γρήγορα να διατηρεί έναν υγιές τηλεοπτικό σταθμό με τόσες πολλές παραγωγές.
Άνοιγες την πόρτα του γραφείου και καθώς έμπαινες για δουλειά πάντα σε κοιτούσε στα μάτια και διάβαζε την ψυχή σου….. << Τι έχεις δεν είσαι καλά …>>, << τι σου συμβαίνει έλα να μου πεις>> << όλα θα διορθωθούν θα πάνε καλά μη στενοχωριέσαι >> και πολλά άλλα ήταν από τα λόγια που γαλήνευαν καθημερινά όλο το προσωπικό..
Κανείς όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ τους σκληρούς αγώνες που έδωσε για την ελευθερία της τηλεόρασης και την ισονομία ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια.
Δίκαια κατείχε μια διοικητική θέση ανάμεσα  σε ανθρώπους που προσπαθούσαν τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουν τον ‘’στραγγαλισμό’’ των περιφερειακών καναλιών.
Κυρ Στέλιο ξέρω ότι δεν θα πιούμε ξανά καφεδάκι στην πλατεία ….
Ξέρω πως έχασα έναν άνθρωπο που μου έδινε συμβουλές με αξία…
Είμαι όμως για ένα πράγμα σίγουρος. Πως δεν θα σε ξεχάσω ποτέ διότι ήσουν για όλους μας και για μένα ένας σπάνιος εργοδότης ένας σπάνιος φίλος και η οικογένεια  μου σε δύσκολες στιγμές …
Όμως μη με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ αλλά δεν μπορώ να γράψω άλλο μου είναι ήδη δύσκολο εδώ και λίγα λεπτά …
Σ ευχαριστώ για όλα!
Υ.Γ. Η κηδεία του  προέδρου της Εγνατίας τηλεόρασης θα γίνει αύριο Δευτέρα  22-2-2016  στις 11.00 στα Γιαννιτσά.

Γιάννης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !