17 Απριλίου 2016

Ελπίδες για Ευρώπη για τον ΠΑΣ Γιάννενα μετα τη νίκη στην Ξάνθη


Το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη είναι πιθανό να κάνει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με την νίκη στην Ξάνθη να του δίνει την έκτη θέση στη Superleague και την ελπίδα - εισιτήριο για το εξωτερικό,
αν δεν πάρει την αδειοδότηση ο Πανιώνιος.

Τη χαρά σ’ όλους τους Γιαννιώτες χάρισε το γκολ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ενώ αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ την ερχόμενη Τετάρτη που θα καθορίσει αν η ομάδα θα παίξει στα play offs και αν θα συμμετάσχει σε κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο της νέας περιόδου.
Κάπως  έτσι, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έκανε το καθήκον της στα Πηγάδια και με το γκολ του Τσουκαλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους πήρε το «διπλό» απέναντι στους «αδιάφορους» Ακρίτες.
Κι όλα αυτά έκαναν μια μεγάλη ομάδα νεαρών κυρίως φιλάθλων, να ξεχυθεί στην κεντρική πλατεία φωνάζοντας, πανηγυρίζοντας και κλείνοντας παροδικά την κυκλοφορία.
O αγώνας
Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στο ξεκίνημα και τα πρώτα λεπτά του ματς δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα το ιδιαίτερο μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη «ενόχληση» ήρθε από τον Ντιμιτρόφ (14'), το σουτ του οποίου χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει ο Περιστερίδης. Έξι λεπτά μετά, σωστά δεν μέτρησε γκολ του Ίλιτς, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος την στιγμή που υποδέχτηκε την μπάλα από το γύρισμα του Τσουκαλά.
Στο 25', ο Νιέτο είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε, με την Ξάνθη να συνεχίζει να πιέζει και είχε δυο ακόμη καλές στιγμές με τους Σκούρτη και Λουσέρο στο 30' και στο 37' αντίστοιχα. Ο Περιστερίδης χρειάστηκε να επέμβει και στο 42' στην προσπάθεια του Μπαξεβανίδη.
Αφού, λοιπόν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, στις καθυστερήσεις, η μπάλα έφτασε στον Τσουκαλά και εκείνος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.
Στο 7ο λεπτό της επανάληψης, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-1, με τον Καπετάνο να πιάνει την κεφαλιά μόνος του στην μικρή περιοχή και τον Περιστερίδη να διώχνει σε κόρνερ. Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του για να φέρει το ματς στα ίσια.
Ο ΠΑΣ στο 81' και έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Ιλιτς έκανε ατομική προσπάθεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά πλάσαρε πάνω στον Ζαρόπουλο από τη μικρή περιοχή. Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία πάλι με τον Καπετάνο. Ο Ντιμιτρόφ σέντραρε, ο σέντερ φορ της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Κίτρινες: Ορφανίδης - Λίλα, Κούτρης, Τζημόπουλος
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Σκουρτάι (46΄ Καπετάνος), Νιέτο (46΄ Ορφανίδης), Γούτας, Καρυπίδης, Καμαρά (68΄ Τριάδης), Ντιμιτρόφ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (59΄ Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Ίλιτς (87΄ Κοζορώνης), Ακόστα, Τσουκαλάς, Στρούνα, Κούτρης (72΄ Καρανίκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !