17 Απριλίου 2016

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Το Σάββατο του Ακαθίστου 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική και εκπαιδευτική εξόρμηση 220 παιδιών λυκείου στα Άγια Μετέωρα. Τα παιδιά ήταν μέλη των Ενοριών της Πιερίας, της ΓΕΧΑ Κατερίνης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως. 


Το πρόγραμμα περιλάμβανε προσκύνημα στις Ιερές Μονές Μεγάλου Μετεώρου και Βαρλαάμ, καθώς επίσης και επίσκεψη στα μουσεία και τα αξιοθέατα των παραπάνω Ιερών Μονών. 
Το προσκύνημα άρχισε με ειδική ακολουθία, που τελέστηκε στο Καθολικό του Μεγάλου Μετεώρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Τα παιδιά προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», καθώς το Σάββατο του Ακαθίστου αποτελεί για την Ιερά Μονή ημέρα πανηγύρεως. Ψαλλομένου του κανόνα του Ακαθίστου, προσκύνησαν, επίσης, λείψανα Αγίων. 


Τους νέους υποδέχθηκε, ξενάγησε και προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Νήφων, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ. 
Στους εποικοδομητικούς λόγους του π. Νήφωνος αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ευχαριστώντας τόσο τον οικείο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ όσο και τον Ηγούμενο για την εγκάρδια, υποδοχή και φιλοξενία. 
Με παρόμοια αισθήματα υποδέχθηκαν τους νέους της Πιερίας ο Ηγούμενος Γέρων Ισίδωρος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ.


Ο Ηγούμενος κ. Ισόδωρος τόνισε, μεταξύ των άλλων, την πνευματική σχέση που υφίσταται μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, δεδομένου ότι ο Γέρων Μητροπολίτης πρ. Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος έγινε μοναχός στην Ιερά Μονή, της οποίας υπήρξε αδελφός. 
Συνέχεια παρετέθη γεύμα σε εστιατόριο της Καλαμπάκας, όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απένειμε τις διακρίσεις στους νικητές του διαγωνισμού «Αρετές και Πάθη», που διεξήχθη μεταξύ παιδιών των Κατηχητικών Συνάξεων. 


Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αποχαιρετώντας τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων Λυκείου, εξέφρασε τη χαρά του που συμμετείχαν εφέτος στο πρόγραμμα κατήχησης αλλά και στην ίδια την εκδρομή, ενώ τα προέτρεψε να συμμετάσχουν και στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, κατά το προσεχές θέρος. 
Τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων λυκείου συνόδευσαν κληρικοί και κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Βαρνάβα Λεοντιάδη. Την ευθύνη διοργανώσεως της προσκυνηματικής και εκπαιδευτικής αυτής εξόρμησης είχε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος». 
Κατά την επιστροφή προς Πιερία, δόθηκε απο τους κληρικούς σε όλα τα παιδιά το αναμνηστικό της εκδήλωσης, μία κασετίνα με CD και ένα ένα μικρό έντυπο με τον Ακάθιστο Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !