18 Απριλίου 2016

Στη Μαδρίτη θα χτιστεί ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Ευρώπης

Νέα σχέδια για ένα σύμπλεγμα από έξι ουρανοξύστες στη Μαδρίτη φιλοδοξούν να «κλέψουν» από το Λονδίνο τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με τα υψηλότερα κτίρια.

Εταιρεία στη Μαδρίτη σχεδιάζει να κατασκευάσει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που θα ξεπερνάει τα 310 μέτρα σε ύψος με 70 ορόφους, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αστικής επέκτασης, στην επιχειρηματική περιοχή Chamartin στα βόρεια της ισπανικής πρωτεύουσας.
Το συγκρότημα θα αποτελείται από άλλους πέντε ουρανοξύστες παρόμοιου ύψους, όπως ανακοίνωσε ο Antonio Bejar, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας DCN.

Προς το παρόν, το υψηλότερο κτίριο στην ισπανική πρωτεύουσα, είναι ο Πύργος Cristal με 52 ορόφους και ύψος 250 μέτρα.

Αν πάρει την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, το νέο έργο θα δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας ενώ θα επενδυθούν περίπου 6 δισ. ευρώ. Το όφελος για τα δημόσια ταμεία υπολογίζεται στα 3,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DCN.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει το 80% του εδάφους (πάνω από 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα) σε δημόσιους χώρους και χώρους πρασίνου, ενώ το 20% θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων.

Ο Bejar είπε ότι το έργο με έξι νέους ουρανοξύστες στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και ο υψηλότερος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα επαναπροσδιορίσει τον ορίζοντα της πόλης και θα τοποθετήσει την Μαδρίτη μεταξύ των «μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών».

Προς το παρόν, το υψηλότερο κατοικημένο κτίριο στην ΕΕ είναι ο πύργος The Shard στο Λονδίνο, με 70 ορόφους και ύψος 310 μέτρων.

Ακολουθούν ο Πύργος της Commerzbank Tower (259 μέτρα) και το Messeturm (257 μέτρα) - και τα δύο στην Φρανκφούρτη.

Στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση βρίσκονται ήδη δύο ουρανοξύστες της Μαδρίτης (Torre de Cristal στα 249 μέτρα και Torre Cepsa, 248,3 μέτρα).




Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !