19 Απριλίου 2016

Η αλληλεγγύη και η υπομονή δεν είναι χωρίς όρους ούτε χωρίς όρια

Αυτή είναι η πρόταση ψηφίσματος της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, που θεωρήθηκε απαράδεκτη από την Α.Α.Κ. και το ΠΑ.ΜΕ και ΔΕΝ ψηφίστηκε στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης 12/4. Να σημειωθεί ότι τα αιρετά μέλη της ΔΑΚΕ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.


Θέμα: «Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση»

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας επανειλημμένα έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα και έχει δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή της όποτε χρειάστηκε, να στηριχθούν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Πρόσφατα με σχετικό κείμενό μας δηλώσαμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και καλέσαμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς και μαθητές να βοηθήσουν συγκεντρώνοντας τρόφιμα και άλλα υλικά.
Ωστόσο όμως δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες. Εντάσεις και επεισόδια είναι καθημερινά φαινόμενα, με αποκορύφωμα βέβαια τα απαράδεκτα επεισόδια στην Ειδομένη.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής και έχει παραδώσει τη διακυβέρνηση σε Μ.Κ.Ο και «αλληλέγγυους».
Καλούμε την επίσημη πολιτεία, καθώς και κάθε συναρμόδιο φορέα, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να προχωρήσουν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και να ενημερώσουν πρόσφυγες και μετανάστες για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Η αλληλεγγύη και η υπομονή δεν είναι χωρίς όρους ούτε χωρίς όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !