19 Απριλίου 2016

Οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς ανησυχούν για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Ανησυχία λόγω των εξελίξεων στην προσφυγική κρίση εκφράζουν καταναλωτές και επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
 
Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα καταναλωτές δηλώνουν ότι τους ανησυχούν οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είτε «πολύ» (50%) είτε «αρκετά» (30%). Ωστόσο, μόνο το 25% παραδέχεται ότι οι εξελίξεις στο προσφυγικό έχουν επηρεάσει τη ζωή του - «πολύ» (13%) ή «αρκετά» (12%) -  ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν έχει επηρεαστεί («καθόλου» 62%, «λίγο» 12%).
 
Για το ίδιο θέμα, επτά στις δέκα επιχειρήσεις αναφέρουν ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις στη χώρα μας «πολύ» (43%) ή «αρκετά» (28%). Ωστόσο, μόνο το 29% εκτιμά ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν επηρεάσει «πολύ» (13%) ή «αρκετά» (16%) την επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Πάντως μία στις δέκα επιχειρήσεις (11%) αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στο προσφυγικό ως επιχειρηματική ευκαιρία, με την πλειοψηφία ωστόσο (43%) να θεωρεί ότι το προσφυγικό πρόβλημα αποτελεί «απειλή» για τις επιχειρήσεις στον νομό Θεσσαλονίκης.
 
Στην ίδια έρευνα, οι επιχειρηματίες ρωτήθηκαν επίσης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, οι μέχρι στιγμής προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αυτές παρουσιάζονται στον Τύπο, αντιμετωπίζονται καθολικά αρνητικά από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ποσοστό 90% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι προτάσεις αυτές κινούνται σε λάθος κατεύθυνση στο φορολογικό και 83% στο ασφαλιστικό.
Πηγή: www.defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !