4 Μαρτίου 2016

Σε εφαρμογή ο προγραμματισμός αποξήλωσης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων

Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου σε κομβικά σημεία της πόλης, στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος και κυρίως στη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζών αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση πέντε εγκαταλελειμμένων περιπτέρων, η οποία είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται εντός των ημερών, από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, πρόκειται για θέσεις περιπτέρων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει από τη ζωή, δεν υφίσταται διάδοχη κατάσταση, δεν είναι μισθωμένα, ενώ η κατάργησή τους είναι πλέον αρμοδιότητα της  τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, στην τρέχουσα φάση η αποξήλωση αφορά θέσεις περιπτέρων στα εξής σημεία: Ειρήνης & Ίωνος Δραγούμη (Αστική Σχολή), Ειρήνης 36 (5ο Γυμνάσιο), Τσικοπούλου 13 (Καταφυγιώτικα), Τερζοπούλου 47, Ν.Πλαστήρα 142. Επιπλέον, αφορά περίπτερα, τα οποία είτε καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος χώρος, για να διέλθει ο πεζός, είτε αποτελούν εστία μόλυνσης, καθώς παραμένουν για πολύ μεγάλο διάστημα ανενεργά.
Όπως προαναφέρθηκε, η αποξήλωση είναι απόρροια της κατάργησης των κενωθεισών (χηρευουσών) θέσεων περιπτέρων στη Δ.Κ. Κατερίνης και προέκυψε κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάσει αναφοράς του αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, καθώς και διατύπωσης γνώμης της αστυνομικής αρχής, η οποία εξετάζει την καταλληλότητα του χώρου από πλευράς ασφάλειας της κυκλοφορίας πεζών, οχημάτων κ.ο.κ.
«Θέτουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων. Επιλύουμε τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και δίνουμε τη δυνατότητα στους πεζούς συμπολίτες μας να κινηθούν με άνεση τόσο στο κέντρο, όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης» τονίζει χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !