4 Μαρτίου 2016

Τα ποιοτικά προϊόντα της Πιερίας ανέδειξαν την περιοχή στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016


Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας, την 25η DETROP BOUTIQUE 2016, που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, από 26 έως 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Με την ισχυρή της παρουσία σ΄αυτή τη δράση εξωστρέφειας για την προβολή της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της πιερικής γης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέδειξε τα προϊόντα παραγωγών- που προσπαθούν να ενισχύουν τις δραστηριότητές τους και να προωθήσουν τα αγαθά τους σε εγχώριες και ξένες αγορές-δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να συνάψουν συμφωνίες.

Τοπικοί οίνοι, μέλι, σάλτσες, αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά και βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τραχανάς, ζυμαρικά, σιτηρά κ.ά. , που συμβάλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας για την Πιερία, κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που κατέκλυσαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξέχουσα θέση στο περίπτερο κατείχαν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά κρασιά που παρουσιάστηκαν συλλογικά ως θεματική ενότητα με τίτλο: «Οίνος Πιερίας». Οι οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εύγευστα κρασιά των αμπελώνων που απλώνονται στην εύφορη γη της Πιερίας και καλλιεργούνται με παραδοσιακούς τρόπους και ιδιαίτερη φροντίδα από τους παραγωγούς. Το κοινό εξέφρασε το θαυμασμό του για τη γεύση και το άρωμα που χαρακτηρίζει και ήδη έχει ξεχωρίσει τον πιερικό οίνο και μαγεύτηκε από τα βραβευμένα κρασιά παλαιότερων εσοδειών των Πιεριέων παραγωγών που προσφέρθηκαν μεταξύ άλλων στους επισκέπτες του περιπτέρου.

Με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής να βρίσκονται  στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας, παρουσίασε το αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από το ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που έτυχε μεγάλης επισκεψιμότητας και θαυμασμού.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα προϊόντα της Πιερίας, την έχουν πλέον αναδείξει σε τόπο παραγωγής ποιοτικών αγαθών. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει μικρούς και μεσαίους αλλά και νέους παραγωγούς και συμβάλλει στην προώθηση των προϊόντων τους, συγκαταλέγοντας στο αγροτικό της καλάθι προϊόντα από την  πιερική γη, από μικρές τοπικές μονάδες που με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και μεράκι προσπαθούν να εδραιωθούν στην αγορά και να καταστήσουν τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά.

Άλλωστε, η γαστρονομική κουλτούρα της Πιερίας στηρίζεται στα παραδοσιακά τοπικά αγνά προϊόντα των οποίων η ανάδειξη με την ταυτόχρονη δημιουργία πιστοποιημένων προϊόντων με ονομασία προέλευσης αποτελούν έναν από τους στόχους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας- και μια από τις πολλές της δράσεις στο πλαίσιο των ενεργειών για την προώθηση των τοπικών της προϊόντων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, επισκέπτόμενη την έκθεση εξέφρασε τις ευχαριστίες της στις τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016, «αναβαθμίζοντας» το περίπτερο με την παρουσία των εξαιρετικών τους προϊόντων και επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συνεχή και σοβαρή δουλειά της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στηρίζει και πάντα θα στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Πιερία μας, δίνοντας ώθηση στην οικονομία της περιοχής. Άλλωστε, η κ. Μαυρίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και σχετικών δράσεων για την επιμόρφωση και παροχή δυνατοτήτων εξέλιξης των αγροτών-παραγωγών, που κατ΄επέκταση θα διασφαλίσει το  εισόδημά τους  και για τις επόμενες γενιές. «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το στρατηγικό της σχεδιασμό επιδιώκει την ισχυροποίηση της ταυτότητας και της φήμης των τοπικών της προϊόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Από την πλευρά του ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, τόνισε ότι «η προβολή των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα τοπικά προϊόντα και η προώθησή τους ως γαστρονομική πρόταση με καινοτόμους τρόπους,  έχουν τη δυναμική να συνδεθούν με το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να συμβάλουν στην «αναγέννηση» της τοπικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !