27 Ιουλίου 2015

Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου -Στην 42η θέση η Ελλάδα σε σύνολο 184 χωρών !

Σύμφωνα με ανάλυση του «Global Finance Magazine» για τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, η Ελλάδα τοποθετείται στην 42η θέση της σχετικής λίστας (σε σύνολο 184 χωρών) με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της τη χρονική περίοδο από το 2009 έως το 2013. Τα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις, με μόλις 9 χώρες να τοποθετούνται κάτω από την Ελλάδα. Πορτογαλία (46η), Εσθονία (47η), Λιθουανία (48η) και Πολωνία (49η) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ενώ Ουγγαρία (48η), Λετονία (50η) και Κροατία (54η) εμφανίζονται πιο χαμηλά στη λίστα. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη θέση (66η και 73η αντίστοιχα) στη λίστα.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι για την κατάταξη των κρατών χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, ο δείκτης δηλαδή που λαμβάνει υπόψη το κόστος διαβίωσης και το ύψος του πληθωρισμού βάσει των τιμών σε βασικά είδη διατροφής και υπηρεσίες.

Κατάρ και Λουξεμβούργο στην κορυφή
Στην πρώτη θέση της λίστας εμφανίζεται το Κατάρ, το οποίο παρουσιάζει υψηλούς δείκτες ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκεται μεταξύ άλλων σε εξέλιξη ο «οργασμός» εργασιών ενόψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) το 2022. Δεύτερο έρχεται το Λουξεμβούργο, το οποίο θεωρείται ένας από τους φορολογικούς παραδείσους του πλανήτη, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους για τους καταθέτες, βάσει των όσων αποκαλύφθηκαν πρόσφατα με τοσκάνδαλο Luxleaks.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη και ακολουθούν Νορβηγία, Μπρουνέι και Χονγκ Κονγκ. Στην 7η θέση τοποθετούνται οι ΗΠΑ και στην 8η τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ελβετία και Αυστραλία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη. Παρά τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξης των τελευταίων ετών η Κίνα εμφανίζεται στην 90ή θέση, ενώ η Νότια Κορέα στην 26η. Η Ρωσία τοποθετείται στην 52η θέση της λίστας.








zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !