27 Ιουλίου 2015

" H αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Δίου Ολύμπου οδηγεί σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής"

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι φόβοι μας βγήκαν αληθινοί. Παρά το γεγονός ότι είχαμε επισημάνει και επιστήσει την προσοχή εδώ και καιρό για το πρόβλημα της άρδευσης στην ΤΚ Δίου, η αδιαφορία της διοίκησης του δήμου Δίου Ολύμπου οδηγεί σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής, που βλέπουν τα περιβόλια τους με ακτινίδια να καίγονται στην κυριολεξία από έλλειψη νερού.
Και αυτά δεν τα λέμε για την δημιουργία εντυπώσεων. Είναι η ωμή αλήθεια που την βεβαιώνουν και γεωπόνοι της περιοχής μας. H γεώτρηση Β3, η οποία δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση και παραδόθηκε στο δήμο από τον εργολάβο τον Απρίλιο του 2014, παραμένει ανενεργή μέχρι και σήμερα. Είναι άξιον απορίας πως εκεί που θέλουν βρίσκουν τα κονδύλια και μάλιστα για έργα βιτρίνας, ενώ εδώ για ένα έργο σύνδεσης μόλις 250 μέτρων με το υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης και κόστους της τάξης μόλις των 15.000 ευρώ, ο δήμος αδυνατεί να το υλοποιήσει.
Παρά την δέσμευση του δημάρχου κου Δημόπουλου ότι το αργότερο έως τις 15/6/215 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, σήμερα κοντεύει να τελειώσει ο Ιούλιος δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Καλό θα ήταν έστω και τώρα, να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα πριν έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής. Τα υπόλοιπα που διατείνονται, (όπως ότι δεν βρήκαν τίποτα στον δήμο για την εν λόγω γεώτρηση πλην από κάποια σχέδια επί χάρτου), είναι για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους στο συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο δε που επιτυγχάνουν είναι να υποτιμούν την νοημοσύνη του κόσμου και τίποτα παραπάνω. Διότι πολύ καλά γνωρίζουν πως η γεώτρηση είναι πλήρως εξοπλισμένη, η άδεια χρήσης νερού εδώ και πολλούς μήνες εγκεκριμένη και το μόνο που μένει είναι η διάθεση ενός μικρού ποσού που θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Προφανώς η ευαισθησία κάποιων είναι μικρής διάρκειας. Όσο δηλαδή διαρκεί και μία προεκλογική περίοδος !!
Για τον Συνδυασμό
Γιώργος Φαρμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !