18 Μαΐου 2015

Υπαίθρια συναυλία από τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ

Μια ατμοσφαιρική βραδιά κι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην κινηματογραφική μουσική θα χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης η συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ, την Τετάρτη, στις 21.00, στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. 


Το μουσικό σχήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συγκροτείται από φοιτητές που προέρχονται από όλα τα Τμήματα του ιδρύματος, ενώ η συναυλία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας και η είσοδος σε αυτήν θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

«Το πρόγραμμα, που θα διαρκέσει μία ώρα και 10 λεπτά, σχεδιάστηκε, με στόχο ο κόσμος που θα έλθει, να μπορέσει να ευχαριστηθεί μία ζωντανή βραδιά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικά υπεύθυνος της ορχήστρας, καθηγητής του ΑΠΘ Πάτροκλος Γεωργιάδης. 

Άλλωστε, όπως διευκρίνισε, η συγκρότηση της ορχήστρας προέκυψε από τη θεώρηση ότι, πέρα από τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με τη μουσική μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας τόσο μεταξύ τους όσο και με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. 

Τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ, η οποία δημιουργήθηκε το 1999 και έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις και σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ ορχηστρών νέων στο εξωτερικό, διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος. 

«Η ορχήστρα του ΑΠΘ είναι ανοικτή σε κάθε φοιτητή του πανεπιστημίου που θα εκφράσει την επιθυμία του να συμμετάσχει, χωρίς να χρειάζεται να περάσει από οντισιόν ή κάποια αυστηρή διαδικασία επιλογής και έγκρισης. Ποντάρουμε στη συμμετοχή και λιγότερο στα κριτήρια επιλογής, όποιος θέλει έρχεται και διαπιστώνει ο ίδιος εάν δύναται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !