18 Μαΐου 2015

Και πάλι χωρίς τρένα η Γερμανία από την Τρίτη

Το συνδικάτο GDL των μηχανοδηγών των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά από αύριο Τρίτη σε απεργία επ' αόριστον.
Πρόκειται για την ένατη απεργία που πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί μέσα σε έναν χρόνο, με μισθολογικά κυρίως αιτήματα.
Η απεργία θα ξεκινήσει αύριο από τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες ενώ την Τετάρτη, από τις 03.00 θα ακινητοποιηθούν και τα επιβατικά τρένα. Στην ανακοίνωσή του το GDL διευκρινίζει ότι προτίθεται να ανακοινώσει τη λήξη της απεργίας 48 ώρες νωρίτερα. Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία αυτή να κρατήσει ακόμη περισσότερο διάστημα από την επταήμερη που πραγματοποίησαν οι μηχανοδηγοί στις αρχές του μήνα και ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση ζητημάτων όπως οι συνθήκες εργασίας αλλά και η δυνατότητα του σωματείου να εκπροσωπεί και άλλους εργαζόμενους πλην των μηχανοδηγών, προκάλεσε χάος στις αρχές του μήνα, σε μια χώρα όπου περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με το τρένο ενώ σχεδόν 620.000 τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρονται με τον σιδηρόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !