18 Μαΐου 2015

3ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας στα Χανιά

Θέματα όπως η μαγειρική ως όψη της γυναικείας εξουσίας, προσδοκίες που σχετίζονται με το φύλο, ζητήματα φυλής και τάξης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η σύνδεση της μαγειρικής με συμβολισμούς και τελετουργίες, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η μαγειρική από την κοινωνία, η είσοδος των ανδρών στις κουζίνες, οι ανδροκρατούμενες επαγγελματικές κουζίνες κ.ά.
θα εξετάσει το 3ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας, με τίτλο "Πάνω από μια εστία: Γυναίκες στην κουζίνα" που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουλίου στα Χανιά.
Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα της Ιστορικής Λαογραφικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης και διοργανώνεται με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Καράνου "Η Ρίζα".
Οι διοργανωτές καλούν μάλιστα τους ενδιαφερόμενους που θα θελήσουν να λάβουν μέρος σε αυτό να υποβάλουν ηλεκτρονικά την περίληψή τους μέχρι τις 30 Μαΐου του 2015 στην υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαριάνα Καβρουλάκη (GCH&CA) στο mkavroulakis@gmail.com. Θέμα του e-mail: '3rd Symposium'.
«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή επιστημόνων από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών (όπως αρχαιολογία, εθνοαρχαιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, διαπολιτισμικές σπουδές, εκπαίδευση, ηθική, γυναικείες σπουδές, λογοτεχνία κ.λπ.), ακτιβιστών, καλλιτεχνών και επαγγελματιών από τους χώρους των εστιατορίων, της παραγωγής τροφίμων κ.λπ.», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !