18 Μαΐου 2015

Το Γυμνάσιο Κολινδρού στο Βλαχογιάννειο μουσείο

Την Παρασκευή  15-5-2015 το Γυμνάσιο Κολινδρού επισκέφτηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης κ.Κανέλλος Ντόντος, όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων. Οι μαθητές με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους
επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα ,αφού μετά το τέλος της ξενάγησης η οποία διήρκεσε άνω των δύο ωρών, ζήτησαν να ενημερωθούν ιδιαίτερα για την ιστορία του Μακεδονικό Αγώνα για την ιστορία του κτηρίου καθώς και της οικογένειας Βλαχογιάννη (δωρητές του κτηρίου) από τον κ.Ντόντο όπως και έγινε.
Στο τέλος οι συνοδοί εκπαιδευτικοί υπό τύπου μαθήματος ανέλυσαν διάφορα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Μακεδονίας, ταυτίζοντας αυτά με τα ανάλογα εκθέματα του μουσείου, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές ζήτησαν να φωτογραφηθούν δίπλα στα εκθέματα που τους εντυπωσίασαν, που ήταν οι στολές των ευζώνων και των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. Η επίσκεψη τελείωσε με την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων αποτυπωμένες στο βιβλίο επισκεπτών.

verianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !