3 Σεπτεμβρίου 2016

Η όμορφη λιμενοφύλακας που σώζει μετανάστες

Μαγνήτισε τα φλας η νεαρή λιμενοφύλακας Κωνσταντίνα Φλαμουρίδου, μέλος του «Νήσος  Γαύδος» που διασώζει μετανάστες στο Αιγαίο
Μια εντυπωσιακή νεαρή λιμενοφύλακας συγκέντρωσε τα βλέμματα και έκανε τα φλας των φωτογραφικών μηχανών να αστράψουν στη Γαύδο, στο νησί όπου βρέθηκε προχθές το πλοίο του οποίου είναι μέλος του πληρώματος!

Η μελαχρινή Κωνσταντίνα Φλαμουρίδου, που συγκέντρωσε περισσότερα επιφωνήματα θαυμασμού από το πλωτό... θηρίο του Λιμενικού Σώματος με το όνομα «Νήσος Γαύδος», είναι μία από τις τρεις γυναίκες που «κουμαντάρουν» το πλοίο μαζί με 24 άντρες.
Το υπερσύγχρονο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ) ναυπηγήθηκε το 2015 και από τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους καλύπτει επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Με έδρα του τη Λέσβο, έχει λάβει μέρος σε δεκάδες διασώσεις μεταναστών.
Το πλήρωμα
Η «ψυχή» του περιπολικού σκάφους, όμως, δεν είναι οι σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά οι 27 άνθρωποι που αποτελούν το πλήρωμά του. Τους τελευταίους οκτώ μήνες της επιχειρησιακής του λειτουργίας, στις περιπολίες και διασώσεις στο ανατολικό Αιγαίο έχουν βιώσει καταστάσεις που οι πολίτες βλέπουν μόνο σε φωτογραφίες ή απλώς τις ακούν, αλλά είναι αδύνατον να περιγραφούν με λόγια.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η Κωνσταντίνα Φλαμουρίδου χαρακτήρισε δύσκολη τη δουλειά και τη ζωή στο πλοίο:
«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν είδα για πρώτη φορά τα μωρά να κλαίνε μέσα στη θάλασσα και τα ανεβάσαμε στο καράβι. Το κλάμα τους, όταν τα παίρνεις στην αγκαλιά σου και οι γονείς που δεν ενδιαφέρονται και τα παρατάνε στα χέρια μας...»
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, που βρέθηκε την Τετάρτη στη Γαύδο, χαρακτήρισε την επίσκεψη του «Γαύδος» στο ακριτικό νησί «επίσκεψη ισχυρού συμβολισμού». Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο «θηρίο» του Λιμενικού κόστισε περίπου 29.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με συμμετοχή περίπου 82,5%, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους. Ναυπηγήθηκε σε ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας, έχει μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα και πιάνει μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !