3 Σεπτεμβρίου 2016

Ζευγάρι από την Ημαθία υιοθέτησε παιδιά από την Αιθιοπία

Νέα ζωή, όπως την είχε φανταστεί, απέκτησε ζευγάρι που ζει στο Μακροχώρι Ημαθίας το οποίο προχώρησε στην υιοθεσία 2 παιδιών από την μακρινή Αιθιοπία.

«Συναντήσαμε τοίχο στο θέμα της υιοθεσίας από την Ελλάδα» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η μητέρα των δύο 10μηνων βρεφών κ. Σοφία Ψάλτη. «Η απόφασή μας να υιοθετήσουμε παιδιά από την Αιθιοπία δεν αποτελεί πράξη φιλανθρωπίας. Δεν το κάναμε για φιλανθρωπικούς λόγους. Φτιάξαμε μια οικογένεια και είναι υπέροχο. Με αυτά τα παιδιά δώσαμε ζωή πρώτα σε εμάς και στη συνέχεια σε αυτά τα ίδια» σημειώνει η κ. Ψάλτη, καθώς όπως εξήγησε αυτά τα δύο βρέφη όπως και τα άλλα που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία της Αιθιοπίας τα βρίσκουν οι αστυνομικοί εγκαταλειμμένα στους δρόμους και τα παραδίνουν στις αρμόδιες αρχές. «Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γνωρίζουμε την ακριβή ηλικία των παιδιών. Τα βρήκαν πεταμένα και οι γιατροί υπολόγισαν κατά προσέγγιση την ηλικία τους».
Το ζευγάρι και μαζί του οι παππούδες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ο ερχομός των βρεφών έχει προκαλέσει ενθουσιασμό και στους κατοίκους του Μακροχωρίου. Η νέα οικογένεια έγινε δεκτή με χαρά και αγάπη από τον κόσμο.«Για μας το χρώμα δεν είχε σημασία. Ξέρουμε πως είναι περίεργο για πολλούς που υιοθετήσαμε παιδιά διαφορετικού χρώματος από εμάς και γνωρίζουμε πως θα συναντήσουν δυσκολίες στη ζωή τους κυρίως στα πρώτα χρόνια στο σχολείο, όπου τα παιδιά φέρονται με σκληρό τρόπο. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με θάρρος και δύναμη» τονίζει η κ. Ψάλτη.
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Για να έχουν παρέα και να αντιμετωπίζουν μαζί τις δυσκολίες και τα εμπόδια. «Για μας το στοίχημα είναι να τους δώσουμε τα εφόδια να γίνουν ισχυρές προσωπικότητες».
Η διαδικασία για να προχωρήσει κανείς σε υιοθεσία από την Αιθιοπία είναι απλή, νόμιμη και καθαρή. Όπως και το ενδιαφέρον των Ελλήνων. «Συναντήσαμε αρκετά ζευγάρια Ελλήνων που ταξίδεψαν ως την Αιθιοπία για πράξεις υιοθεσίας. Άλλοι είχαν ήδη παιδιά, άλλοι μόλις είχαν παντρευτεί».
Όπως περιέγραψε η κ. Ψάλτη, πληροφορήθηκε για τη δυνατότητα που τους δίνονταν από φιλικό πρόσωπο. Με την καθοδήγηση της Μ.Κ.Ο. Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, -ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν και μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας- κατέθεσαν αίτηση στο Προξενείο της Αιθιοπίας, χώρα στην οποία επιτρέπονται οι ιδιωτικές υιοθεσίες, συμπλήρωσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες έλαβαν τέλος.

«Μας έστειλαν φωτογραφίες των παιδιών. Η χαρά μας ήταν μεγάλη» περιγράφει η παιδαγωγός στο επάγγελμα Σοφία Ψάλτη. «Χρειάστηκε να ταξιδέψουμε για να τα γνωρίσουμε. Μία εβδομάδα μέσα στον Ιανουάριο ήμασταν μαζί. Από τις αρχές Αυγούστου βρίσκονται στην αγκαλιά μας».
Ο λόγος που δεν συνέχισε το ζευγάρι τις προσπάθειες να υιοθετήσει παιδιά από την Ελλάδα είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που η ίδια και ο σύζυγός της είχαν περάσει την ηλικία των 46 χρόνων, τα παιδιά που τους προτείνονταν ήταν αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας και όχι βρέφη όπως θα ήθελαν οι ίδιοι, για να μπορέσουν να δεθούν μαζί τους.
Σύντομα τα δύο μωρά θα αποκτήσουν όνομα. Θα βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι και τα ονόματα που θα λάβουν είναι, Δημήτρης και Μελπομένη.
Να ζήσουν!!!

1 σχόλιο:

  1. Και τι θα γίνει ρε παιδιά επειδή εσείς δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα μαύρους; Από απόλυτο εγωισμό για να μεγαλώσετε εσείς παιδιά πρέπει δηλαδή να πάτε να πάρετε παιδιά από την Αφρική;

    Άλλοι τόσοι αγοράζουν γυφτάκια με παράνομες υιοθεσίες. Αν δεν μπορείτε να κάνετε παιδιά τι μας ΄φέρνετε στην Ελλάδα αλλοδαπούς απλά και μόνο για να κάνετε το χούι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !