1 Απριλίου 2016

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου - διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες»

Εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες» στο πλαίσιο του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος: "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του.

Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου,(Αγίου Νικολάου 15, τηλ. 2352350127), με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 4 έως τις 8 Απριλίου, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).
Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη μας:
Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 15:30, στη Βιβλιοθήκη.
Συλλέγω εμπειρίες. Συλλογή - Η ποίηση στη Βιβλιοθήκη.
Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας στο βιβλίο του Α. Κυριτσόπουλου “Πηγαινέλα στα σύννεφα”. Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία.
Θα συλλέξουμε λέξεις από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο βιβλίο και θα φτιάξουμε τα δικά μας ποιήματα.
Τρίτη 5 Απριλίου, στις 17:30, στη Βιβλιοθήκη.
Συλλέγω εμπειρίες. Κλίμακα – Μικραίνοντας και μεγαλώνοντας μέσα στα βιβλία.
Η πτήση που θα μας προσφέρει το βιβλίο του Peter Sis “Ο μικρός πρίγκιπας πιλότος”, θα μας οδηγήσει να ψάξουμε τους μικρούς και τους μεγάλους ήρωες, τους γίγαντες και τους νάνους. Θα διαβάσουμε το βιβλίο και θα αναπαραστήσουμε τη ζωή τους και τη ζωή του Σαιντ Εξυπερύ ως μια κλίμακα.
Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 15:30, στη Βιβλιοθήκη.
Συλλέγω εμπειρίες. Υλικά - Τα εικαστικά στη Βιβλιοθήκη.
Το βιβλίο της Samantha Friedman, “ο κήπος του Ματίς”, θα μας οδηγήσει σε ένα εργαστήριο κολάζ με χαρτιά, ακολουθώντας τη διαδρομή που ο ζωγράφος Ματίς ακολούθησε για να φτάσει στα διάσημα έργα του κολάζ.
Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 17:30, στη Βιβλιοθήκη.
Συλλέγω εμπειρίες. Μαγεία – Οι ιστορίες στην οθόνη.
Ένα μεγάλο μέρος της παιδικής λογοτεχνίας έχει μεταφερθεί στην οθόνη. Γίνεται μία παρουσίαση βιβλίων που έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες και θα προβληθεί η ταινία με τίτλο: “οι περιπέτειες του Πρίγκιπα Αχμέντ”, που αναφέρεται στο βιβλίο του Frank Viva, “Η μικρή Σαρλότ σκηνοθέτης”.
Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 15:30, στη Βιβλιοθήκη.
Συλλέγω εμπειρίες. Θέα - Όταν το βιβλίο μιλάει για ένα άλλο.

Στο βιβλίο της Julia Donaldson, “Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία”, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας. Θα παίξουμε τη σκακιέρα των βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !