1 Απριλίου 2016

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στην Αστική Σχολή Κατερίνης


Με βλέμμα στην παράδοση, αυτή την Κυριακή οι γιαγκίνι μας ταξιδεύουν με τη μουσική τους. 20:30 στην αστική σχολή Κατερίνης. Λίγα λόγια για τους συντελεστές... Γιαγκίνι ετυμολογία:
1. Πυρκαγια
2. Ερωτικό πάθος (μεταφορικά)

Γιαγκίνι είναι η φωτιά, η πυρκαγιά· και μεταφορικά το ερωτικό πάθος. Δάνειο από τα τουρκικά yangin, η λέξη λείπει από τα νεότερα λεξικά αν και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει για ιστορικούς λόγους.
Το μουσικό σχήμα Γιαγκίνι αποτελείται απο μία ομάδα νέων μουσικών με κοινή έδρα την Κατερίνη. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά απο το 2004 σε κάθε είδους κοινωνικών εκδηλώσεων: συναυλίες, χορούς, γάμους, πανηγύρια κ.α. στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Η ανάγκη μας για έκφραση και επικοινωνία ήταν η αιτία να δημιουργηθεί αυτό το σχήμα. Απο το σχήμα θα ακούσει κανεις την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας απο κάθε περιοχή και ιδίωμα, αναδικνύοντας τα υφολογικά και εκφραστικά ιδιώματα της κάθε περιοχής μέσα απο μια δική μας μουσικολογική σκοπιά του σήμερα, με μια ξεχωριστή δική τους αισθητική και αντίληψη. Στο σχήμα συμμετέχουν:
Τραγούδι: Τουρνάς Παναγιώτης
Κλαρίνο: Χρυσόπουλος Δημήτρης
Βιολί: Πούλιος Γιάννης
Λαούτο: Σιδηρόπουλος Νίκος
Κρουστά: Γκραίκος Γιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !