6 Απριλίου 2016

Έκκληση της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ για αλληλεγγύη και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς, φίλες και φίλοι μαθητές, το δράμα χιλιάδων προσφύγων που επιχειρούν μέσω της χώρας μας να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες
πρόσφυγες, πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που έχουν ξεριζωθεί  από την  πατρίδα τους, όσοι γλυτώνουν από τις βάρκες των δουλεμπόρων και δεν πνίγονται στη θάλασσα του Αιγαίου, βιώνουν μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.
Είναι οι άσχημες συνθήκες υποδοχής, διαμονής, μετακίνησης, περίθαλψης σίτισης  και μέριμνας  που κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση τους. Ταυτόχρονα διάφοροι κύκλοι ρατσιστών καλλιεργούν κλίμα μίσους, ξενοφοβίας και ρατσισμού  ενώ την  ίδια ώρα μαυραγορίτες ληστεύουν τους εξαθλιωμένους πουλώντας είδη πρώτης ανάγκης σε εξωφρενικές τιμές. Σας καλούμε όλες και όλους να δείξετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας  να απομονώσετε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές  κραυγές αυτών , που ζητούν να μην τους βοηθήσουμε.
Ήδη ήρθαν και στο νομό μας και εγκαταστάθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας  εκατοντάδες πρόσφυγες , οικογένειες που έχουν μαζί τους μωρά και μικρά παιδιά. Εξαιτίας  του μεγάλου χρονικού διαστήματος που (φαίνεται) ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους χώρους, δημιουργούνται μεγάλες ανάγκες κυρίως για τα μικρά παιδιά  και τα μωρά.
Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση  στις σχολικές μονάδες του νομού, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες  μας  να  βοηθήσουν το έργο ΟΛΩΝ των εθελοντικών ομάδων (Εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας, Κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης Λαϊκή επιτροπή Κατερίνης κτλ)  φέρνοντας, όσοι μπορούν, είδη πρώτης ανάγκης σε μέρες και ώρες που οι εθελοντικές ομάδες δηλώνουν ότι δέχονται, κυρίως:
Ο Πρόεδρος


Βαρδακώστας Γεώργιος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Γενικός Γραμματέας


Αντωνίου Χρήστος
Παιδικές τροφές σε βάζα, γάλα σε σκόνη,  κρέμες σε σκόνη, μπισκότα, κράκερς, φρυγανιές, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, πούδρες, παιδικά παιχνίδια, μανταλάκια, μικρές λεκάνες και ότι άλλο χρήσιμο για την περίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !