5 Ιανουαρίου 2016

Αθήνα: Βίαζαν και έβγαζαν στην πορνεία φτωχές γυναίκες

Τέλος στη δράση μια σκληρής σπείρας σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, έβαλε η ΕΛΑΣ! Όπως ανακοινώθηκε συνελήφθησαν, στις 2-1-2016 στην Αθήνα, τρείς Ελληνίδες ηλικίας 56, 60 και 65 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα  της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση καταγγελίας δύο  αλλοδαπών γυναικών από τη Ρουμανία, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, έχοντας διακριτούς ρόλους, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.
Στη  συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε σπίτι στην πλατεία Βικτωρίας και από εκεί τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται καθημερινά, υπό την επιτήρηση τους, σε παρακείμενο οίκο ανοχής. Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσε ηγετικό μέλη της σπείρας, προκειμένου να επιβάλει το φόβο, ήταν οι συνεχείς βιασμοί των θυμάτων του.
Στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !