5 Ιανουαρίου 2016

Αποχωρεί ο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΚΙΔΗΣΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με φόντο όσα εικάζεται ότι θα συμβούν στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα. Οπως εκτιμάται, αυτές τις εξελίξεις θα επισπεύσουν οι δύσκολες ψηφοφορίες στη Βουλή για το
Ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, αλλά και η επόμενη αξιολόγηση των δανειστών. «Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θα είναι δύο μήνες που θα φέρουν σημαντικές αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή», αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποκλείουν τη διαμόρφωση συνθηκών για έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό, με τη συμμετοχή και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι τότε θα έχουν εκδηλωθεί οι πρωτοβουλίες της Φώφης Γεννηματά για ενδυνάμωση της Συμπαράταξης, που προβλέπουν την ενσωμάτωση και άλλων πολιτικών σχηματισμών στις τάξεις της. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να συμμετάσχει στις σχετικές ζυμώσεις και το ΚΙΔΗΣΟ. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «S», για να αποτραπούν έντονες αντιδράσεις από την ομάδα Βενιζέλου, ο πρώην πρωθυπουργός, όπως έχει εκμυστηρευθεί σε τακτικούς συνομιλητές του, προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και να αναλάβει τη θέση του ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος εδώ και μήνες είναι υπέρμαχος του συνασπισμού δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστεράς.



Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !