5 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Εορτάστηκαν και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τα Προεόρτια των Θεοφανείων. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης. 

Στον συγκεκριμένο Ναό οι Μεγάλες Ώρες τελέστηκαν το βράδι της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, για την εξυπηρέτηση νέων, εργαζόμενων και όσων πιστών δεν μπορούσαν να εκκλησιαστούν κατά την εωθινή τέλεσή τους το πρωί της επόμενης ημέρας. 


Κατά την ακολουθία, αποσπάσματα των Μεγάλων Ωρών ανέγνωσαν ευσεβείς ενορίτες, που προετοιμάστηκαν ειδικά γι’ αυτό τον λόγο, ενώ λειτουργικό έντυπο βοήθημα διανεμήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα. 
Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. 
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του, επισήμανε ότι ο Θεός, διά του Λόγου Του, δημιούργησε τον κόσμο. Αυτός ο Λόγος του Θεού, το β΄ πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, έρχεται τώρα στον φθαρέντα από την αμαρτία κόσμο, για να τον αναπλάσει και να τον ανακαινίσει. Η Ενανθρώπηση και το έργο του Υιού και Λόγου του Θεού είναι ανακαίνιση, αναδημιουργία: «Ιδού καινά ποιώ τα πάντα». 
Συνεχίζοντας, επανέλαβε όσα λέει ο Απόστολος Παύλος στο ανάγνωσμα της ημέρας, ότι όσοι φωτίστηκαν από τον Επιφανέντα Κύριο, πρέπει να κηρύξουν τον Επιφανέντα Κύριο και στους άλλους και να τους κερδίσουν με τη ζωή τους. Αυτός, κατέληξε, είναι ο πνευματικός αγώνας μας. 
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Ψάλτη τον Χρυσοβαλάντη Παπαδόπουλο, διακονούντα ως Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !