24 Ιανουαρίου 2016

263 χρόνια φυλακή σε αστυνομικό που βίαζε γυναίκες

Aστυνομικός στην Οκλαχόμα, στις νότιες ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 263 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών μαύρων γυναικών κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Ντάνιελ Χόλτσκλαου, πρώην αστυνομικός της Οκλαχόμα Σίτι, κρίθηκε ένοχος σε 18 από τις 36 κατηγορίες που τον βάρυναν, κυρίως για βιασμό και παρά φύσιν ασέλγεια δια της βίας, βάσει των δικαστικών εγγράφων. "Έτσι είναι. Δεν ήταν έκπληξη", σχολίασε ο δικηγόρος του Σκοτ Άνταμς στα μέσα ενημέρωσης κατά την έξοδό του από το δικαστήριο.
Εναντίον του Χόλτσκλαου είχαν προσφύγει οι εισαγγελείς της Οκλαχόμα και πολλές Αφροαμερικανίδες που είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού, μεταξύ των οποίων η Τζάνι Λίγκονς και η Ντιμίτρια Κάμπελ.


Η Λίγκονς, η οποία είχε προσφύγει συλλογικά μαζί με άλλες κατά του πρώην αστυνομικού, δήλωσε ότι ο Χόλτσκλαου είχε "κάνει χρήση υπερβολικής και παράνομης βίας" σε κατάχρηση του αξιώματός του και έβαζε στόχο συστηματικά " Αφροαμερικανίδες μέσης ηλικίας, τις οποίες έκρινε ότι ήταν ευάλωτες" για να τις βιάσει προκαλώντας τους "πολύ μεγάλη ψυχική και συναισθηματική οδύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !