14 Ιουνίου 2015

Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ

Η αυτόφωρη σύλληψη δύο αλλοδαπών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και η επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οδήγησαν στην εξιχνίαση περιπτώσεων ληστειών από υπαίθριους χώρους, εντός και πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των προαναφερόμενων αλλοδαπών ηλικίας 21 και 23 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 13-06-2015 εντός του Α.Π.Θ., ο 21χρονος μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν από δύο άτομα, με τη χρήση σωματικής βίας, δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε άμεση κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, αποτέλεσμα της οποίας ήταν, ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ο παραπάνω 21χρονος, έχοντας ως οδηγό τον 23χρονο.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 21χρονος αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να διαφύγει, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα εκ των δύο αφαιρεθέντων κινητών τηλεφώνων  και μικροποσότητα χασίς.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε επιπλέον ότι, από αρχές Μαΐου έως μέσα Ιουνίου 2015, από το εσωτερικό και πέριξ του Α.Π.Θ. χώρων, ο 21χρονος, σε τέσσερις (4) περιπτώσεις μαζί με έτερους συνεργούς και σε μία (1) περίπτωση, μαζί με τον 23χρονο και συνεργούς τους, αφαίρεσαν, ασκώντας σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !