20 Απριλίου 2016

"Χρυσές Δουλειές" για το κάμπινγκ Νηρέας στο Βαρικό....με τους πρόσφυγες !

Βαριές καταγγελίες από τον επικεφαλής του Ποταμιού για «χορό εκατομμυρίων» από  «ημέτερους εργολάβους» και τηλεφωνήματα Φλαμπουράρη στη Χίο για να μην κάνει ελέγχους το ΙΚΑ

Νέες σοβαρές καταγγελίες για χρηματοδότηση φίλων της κυβέρνησης με αναθέσεις υπερκοστολημένων έργων και «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» διατύπωσε ο επικεφαλής τουΠοταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε κάμπινγκ στο Λιτόχωρο για να φιλοξενήσει μετανάστες, έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο», κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.

Η ενοικίαση έγινε χωρίς διαγωνισμό και κατόπιν μεσολάβησης προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Έχουμε δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις και δεν έχουμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε επαναφέροντας στο προσκήνιο πρόσφατες καταγγελίες που έκανε το κόμμα του για το υπέρογκο κόστος  του Hot Spot της Χίου. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι το τοπικό ΙΚΑ δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για να μη γίνονται έλεγχοι για την τήρηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

«Με αφορμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες υπάρχει ένας χορός εκατομμυρίων. Ζητάμε διαφάνεια και δεν την έχουμε. Ο ελληνικός στρατός δουλεύει τσάμπα. Παιδεύονται οι φαντάροι, κάνουν την δουλειά, για να πληρώνονται κάποιοι εργολάβοι. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης πρέπει να δώσουν απαντήσεις», είπε και αναρωτήθηκε: «Γιατί αυτή η εύνοια στους εργολάβους;».


«Στην πολιτική, έχει πολλή μεγάλη σημασία ο χρόνος. Τα προβλήματα, σε σχέση με το προσφυγικό, σαπίζουν», ανέφερε εξάλλου, ο κ.  Θεοδωράκης. «Ο κ. Μουζάλας μίλησε τώρα για χάος. Εμείς μιλούσαμε για χάος από το φθινόπωρο. Εάν ο κ. Τσίπρας είχε συνάψει συμφωνία με τους εταίρους μας έναν χρόνο πριν, η Ελλάδα δε θα ζούσε αυτό το δράμα που ζει σήμερα». 
«Πήγα στην Ειδομένη», συνέχισε. «Είναι μία δραματική, ντροπιαστική για την χώρα κατάσταση. Είναι ντροπιαστική και τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πρέπει να τολμήσουμε να τους πούμε ότι δεν μπορεί να έχουν ζωή εκεί και θα πρέπει να φύγουν από εκεί. Κάποιες οργανώσεις που δουλεύουν στο πλάι κάποιον μεγάλων ΜΚΟ τους λένε ‘’πιέστε, μείνετε εδώ και στο τέλος θα καταφέρετε να φύγετε’’. Και είναι επίσης ντροπή που 32 μέρες τώρα είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή».

Το χαρτοπαίγνιο και οι καρέκλες


Ασκώντας δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Η μεγάλη αποτυχία του κ. Τσίπρα είναι ότι η κουβέντα αυτούς τους μήνες στη χώρα δεν είναι επί των πολιτικών αλλά είναι επί του τζόγου: θα κάνει εκλογές ή δεν θα κάνει, θα κάνει δημοψήφισμα; Παίζει μπλόφα ή δεν παίζει. Συζητάμε κυρίως με όρους χαρτοπαιγνίου». 

Αναφερόμενος στις συνεργασίες είπε ότι το Ποτάμι δε είναι «ούτε με τους συντηρητικούς δεξιούς, ούτε με τους συντηρητικούς αριστερούς» και επέμεινε ότι για να αλλάξει πορεία η Ελλάδα πρέπει να μπει νέο αίμα στην πολιτική. «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχαν, η λύση όμως για τη χώρα δεν μπορούν να είναι οι υπουργοί του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τις συμμαχίες στον χώρο του Κέντρου τονίζοντας: «Το Ποτάμι πήρε μία πρωτοβουλία και κάλεσε την κ. Γεννηματά μαζί με όλες τις δυνάμεις του κεντρώου ριζοσπαστικού μεταρρυθμιστικού χώρου για να συζητήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην χώρα. Να δούμε αν πράγματι συμφωνούμε στις μεγάλες αλλαγές στο δημόσιο, στην παιδεία, στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Στο τέλος αυτού του διαλόγου θα έχει φανεί που συμφωνούμε και ποιοι είμαστε. Αν έχει προστεθεί νέος κόσμος – πέρα από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ – τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι καινούργιο».

Ερωτώμενος για τον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πολλά πράγματα από αυτά που λέει το Ποτάμι. Ο ίδιος όμως είναι αρχηγός σε ένα βαρύ συντηρητικό κόμμα και μένει να αποδειχθεί αν αυτά που  λέει μπορούν να αποτελέσουν και πολιτική του κόμματός του».

Για την αξιολόγηση είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και να πάρουμε τα 5,7 δισ. ευρώ. Αν αυτή τη στιγμή γίνουν εκλογές νομίζω ότι θα αποχαιρετήσουμε μια και καλή το ευρώ. Η εκτίμησή μου είναι πάντως ότι θα κλείσει η αξιολόγηση γιατί δε θέλουν να χάσουν οι 153 τις καρέκλες τους».

Επανέλαβε, τέλος, ότι η χώρα μπορεί να γλυτώσει 3.5 δισεκατομμύρια αν η κυβέρνηση ακούσει το Ποτάμι και κόψει τις σπατάλες στο βαθύ κομματικό κράτος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !