10 Απριλίου 2016

Κεφίρ: Ο σύμμαχος του εντέρου

Το κεφίρ είναι ένα φυσικό προβιοτικό ποτό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το προϊόν αυτό είναι αποτέλεσμα ζύμωσης. Σε αντίθεση με το γιαούρτι,  το κεφίρ γίνεται με τον συνδυασμό γάλακτος, με μια δόση κόκκων κεφίρ, που αποτελούνται από ένα σύνθετο μείγμα μαγιάς και βακτηρίων Lactobacillus.

Η διατροφική του ταυτότητα
Το κεφίρ είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και σε πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Πως μας ωφελεί
  1. Βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου.
  2. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
  3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  4. Έχει διουρητικές ιδιότητες
  5. Συμβάλλει στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Το κεφίρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνταγές φαγητών αλλά και ως ξινή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !