10 Απριλίου 2016

Layering και την άνοιξη!

Είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της άνοιξης και εδώ που τα λέμε αποτελεί την πιο βολική λύση γι’αυτή την εποχή! Τί ακριβώς όμως είναι το layering; Ουσιαστικά, είναι
η τάση να φοράμε πολλά κομμάτια ρούχων το ένα επάνω από το άλλο δημιουργώντας ένα σύνολο το οποίο είναι εύκολο να το αναπροσαρμόσουμε απλά αφαιρώντας ένα μόνο κομμάτι του.

  Χωρίς να θέλω να σε κουράσω, θα σου πω πως όλα αυτά δεν είναι καινούρια αφού εφαρμογές του layering βρίσκουμε ακόμα και στη βικτωριανή εποχή! Βέβαια τότε κάτι τέτοιο γίνονταν για διαφορετικούς λόγους από τους σημερινούς. Οι γυναίκες της εποχής πρόσθεταν στο σύνολό τους 5 διαφορετικές στρώσεις ρουχισμού και η διαδικάσια ντυσίματός τους ήταν πραγματική ιεροτελεστία. Η πρώτη στρώση αποτελούνταν από τα εσώρουχα, απαραιτήτως κάλτσες μέχρι το γόνατο και φυσικά ζαρτιέρες προκειμένου να τις κρατάνε σταθερές. Η δεύτερη στρώση αφορούσε το πιο γνωστό δείγμα ρουχισμού της εποχής, τον κορσέ. Συνέχιζαν με την καμιζόλα, που ήταν ένα είδος λεπτού υφάσματος το οποίο προστάτευε το φουστάνι από την άμεση επαφή με το δέρμα και με δύο διαφορετικά μεσοφόρια. Η προτελευταία στρώση ήταν το ίδιο το φουστάνι και η τελευταία τα απαραίτητα γάντια και καπέλο. 
 Επιστρέφοντας στα δικά μας, το layering δε γίνεται πλέον μόνο για πρακτικούς σκοπούς, όπως το να προστατευτούμε από τυχόν χαμηλές θερμοκρασίες. Σίγουρα πια δε γίνεται για λόγους κοινωνικής φύσεως όπως το να δείξει μια γυναίκα την ευκατάστατη καταγωγή της ή τέλος για λόγους ντροπής για το γυναικείο σώμα, οι οποίοι οδηγούν στο να κρύβεται κάθε σπιθαμή δέρματος. Γίνεται για διασκέδαση αλλά και για να ανεβάσουμε το στυλ ένα level παραπάνω! Ας δούμε μέσα από κάποια παραδείγματα πώς μπορούμε να το πετύχουμε:
 
·        Λεπτό μπλουζάκι+ελαφριά μάλλινη μπλούζα+τζιν μπουφάν
Via Christine Andrew

Τζιν πουκάμισο+ελαφρύ τζάκετ+φουλάρι

                                                                 
Παντελόνι+φόρεμα

Slip dress+πλεκτή μπλούζα-φόρεμα+αμάνικο πανωφόρι

Κοντό φουστάνι+πλεκτή μπλούζα

Μακρυμάνικο μπλουζάκι+ολόσωμη φόρμα+ελαφρύ παλτό

·        Ριχτό πουκάμισο+ελαφριά πλεκτή μπλούζα+παντελόνι υφασμάτινο σε παρόμοιες αποχρώσεις

·        Μπλουζάκι+ολόσωμη φόρμα+δερμάτινο τζάκετ
·        Βαμβακερό μπλουζάκι+υπερμεγέθες σακάκι τύπου μπλέιζερ+ελαφρύ παλτό


·        Εξώπλατο φουστάνι+βαμβακερό μπλουζάκι

·        Βαμβακερό μπλουζάκι+cropped top+bomber jacket

·        Βαμβακερό μπλουζάκι+ανοιχτό πουκάμισο(μπορείς να προσθέσεις και ένα κοντό πανωφόρι εδώ.)

Ελπίζω να βρήκες κάτι που να ταιριάζει στο στυλ σου. Όπως και να’χει, πειραματίσου σύμφωνα με τα παραπάνω και σου εγγυώμαι πως θα δείχνεις πολύ στυλάτη!

Της Χαρούλας Παυλίδου  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !