16 Μαρτίου 2016

"Έχω αμάξι, μένω Κατερίνη και παρκάρω όπως Γουστάρω ρε φίλε" !
Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία επιδιώκει με απτές πρωτοβουλίες,

να περιορίσει κατά το μέτρο που της αναλογεί,  τις παράνομες σταθμεύσεις.  Έμφαση δίνεται σε σταθμεύσεις που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρία, ατόμων με κινητικά προβλήματα γενικότερα, των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και σταθμεύσεις μπροστά στις στάσεις λεωφορείων.

«Δίνουμε βάρος αρχικά στην αποτροπή. Θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να πείσουμε τους πολίτες να πάψουν να παρανομούν και αν δεν συμμορφωθούν θα επιβάλλουμε πρόστιμα, καθώς και όλα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα. Θέλουμε να δοθεί η αίσθηση στους πολίτες ότι υφίσταται έλεγχος και ειδικά σε ό,τι αφορά περιπτώσεις αντικοινωνικής στάθμευσης σε πεζοδρόμια, πλατείες και ράμπες ΑμεΑ στο κέντρο, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος - αρμόδιος για θέματα της δημοτικής αστυνομίας, Χρήστος Λεμονόπουλος.

«Η παράνομη στάθμευση μπορεί να θεωρεί ο κόσμος ότι δεν είναι σοβαρή παράβαση του Κ.Ο.Κ., είναι όμως μια ενέργεια που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής οδηγών και πεζών, προκαλεί κυκλοφοριακή σύγχυση και ορισμένες φορές γίνεται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων» τονίζουν οι προϊστάμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Μπατσαράς & Νόπη Παπαδοπούλου επισημαίνοντας:  «Η πόλη της Κατερίνης προσφέρεται για τη μη ευρεία χρήση των οχημάτων, καθώς είναι επίπεδη και οι αποστάσεις από και προς το Κέντρο είναι ιδιαίτερα μικρές. Πλην όμως ορισμένοι πολίτες χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης».

1 σχόλιο:

  1. κάτσε καλά αγάπη μου και οχορός καλα κρατεί....... ΜΕ 2 ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα κράσπεδα ;;;; APISTEYTO ( απλα και ο χορός καλα κρατεί )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !