16 Μαρτίου 2016

Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΛιβαδιωτώνΤις παραδόσεις με δρώμενα ελκυστικά για μικρούς και μεγάλους συνδύασαν αρμονικά οι εορταστικές εκδηλώσεις, για τις Απόκριες και τα Κούλουμα, που με ιδιαίτερη επιτυχία διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα), στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης «Γεωργάκης Ολύμπιος», συνοδεία ορχήστρας δημοτικής μουσικής αναβίωσαν τα έθιμα «Κάψιμο του Φανού» και «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι».
Όπως είναι γνωστό η εκδήλωση, παρουσία της Αντιδημάρχου Κατερίνης Καλλιόπης Μπατάλα – Τζουμέρκα (ως εκπροσώπου του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο οποίος απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα), μελών του δημοτικού συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής, αλλά λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την επόμενη ημέρα.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς και με την προσφορά παραδοσιακών Λιβαδιώτικων εδεσμάτων, σε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !