28 Ιανουαρίου 2016

"Έκλεψε" τις εντυπώσεις η Χορευτική ομάδα των Κοκκινοπλιτών στην “Κοπή Πίτας Βλάχων 2016”


Η όμορφη Θεσσαλονίκη με οικοδεσπότη την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) άνοιξε για μια ακόμη φορά τη φιλόξενη αγκαλιά της το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016 για να υποδεχθεί παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από
διάφορες περιοχές της Βλαχόφωνης Ελλάδας, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης Κοπής Πίτας Βλάχων 2016 . Ήχοι παραδοσιακοί, χρώματα και γνώριμες κινήσεις της ελληνικής χορευτικής βλάχικης κληρονομιάς, πλημμύρισαν το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” σε μια διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και η οποία γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλης ανταπόκρισης.
Σαράντα και πλέον Πολιτιστικοί Σύλλογοι ταξίδεψαν τους χιλιάδες επισκέπτες στις ρίζες της Βλάχικης παράδοσης, προσφέροντας μια πανδαισία μουσικών ρυθμών και χορευτικών παρουσιάσεων, σε μια γιορτή προς τιμήν της.
Συνοδοιπόρος σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι υπήρξε και η 29μελής Χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας, η οποία έδωσε ξεχωριστό παρόν στην εκδήλωση συνοδευόμενη αρχικά από τον χοροδιδάσκαλο-συντονιστή κ. Φτεργιώτη Αθανάσιο ενώ εκ του ΔΣ παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Κουκουβίτης Ιωάννης, η Γ. Γραμματέας κ. Μέγα Ελένη και η Υπεύθυνη Τύπου & Ενημέρωσης κ. Δραγασιά Μαρία.
Η Κοκκινοπλίτικη λεβεντιά, η βλάχικη ομορφιά και τα νιάτα έδωσαν ξεχωριστό στίγμα στην εμφάνιση των χορευτών μας, οι οποίοι συνοδευόμενοι μουσικά από τον αγαπητό συμπατριώτη μας μουσικό κ. Παπαζήση Ζήση (κλαρίνο), εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους φιγούρες το πολυπληθές παρευρισκόμενο κοινό και ταυτόχρονα εξέφρασαν με τον χορό, το κέφι και την διάθεση τους την αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους.
Σε μια εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία αναδεικνύει τη λαογραφία περιοχών από κάθε γωνιά της χώρας μας, ο Σύλλογός μας δια της εντυπωσιακής παρουσίας του απέδειξε ότι ο Κοκκινοπηλός είναι ένα από τα πιο πλούσια σε παράδοση Βλαχοχώρια της Ελληνικής γης.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας προς το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ) και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο κ. Μαγειρία Μιχάλη για την άψογη διοργάνωση μιας εκδήλωσης , η οποία κατά κοινή ομολογία γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και ξεπέρασε σε επίπεδο προσέλευσης κόσμου και συμμετοχής Πολιτιστικών Συλλόγων, κάθε προσδοκία. Ήταν μια μέρα γιορτής με πρωταγωνιστή την αγάπη όλων για τη Βλάχικη μουσικοχορευτική πολιτισμική κληρονομιά , όπου αναδείχθηκε περίτρανα η διάθεση για εξύψωση και διάδοσή της στις επόμενες γενεές.
Επίσης, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά τους χορευτές μας για την ξεχωριστή τους παρουσία σε μια ακόμη εκδήλωση της ΠΟΠΣΒ, ενώ θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε τον συνδετικό κρίκο αυτών, τον χοροδιδάσκαλό μας κ. Φτεργιώτη Αθανάσιο ο οποίος φροντίζει να διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο στις εμφανίσεις της χορευτικής μας ομάδας.
Και του χρόνου με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !