19 Αυγούστου 2015

Γνώση, δημιουργικότητα και φαντασία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


Τον πολυδιάστατο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει μια βιβλιοθήκη ανακαλύπτουν καθημερινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μέσα από εργαστήρια, εκδηλώσεις και βιωματικές δραστηριότητες παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, τα οποία συμμετέχουν μαζικά, με πολύ κέφι και φαντασία στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη».Το πρόγραμμα, το οποίο είναι σε εξέλιξη αποδεικνύει ότι μία βιβλιοθήκη μπορεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών και την συνδρομή των ακούραστων εθελοντών να μετατραπεί σε καταφύγιο φανταστικών φίλων, σε εργαστήρι ζωγραφικής, σε  κινηματογράφο και τόπο συνάντησης με αγαπημένους ήρωες, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν, σε μηχανή του χρόνου με σταθμούς στο χθες, στο παρόν, αλλά και στο μέλλον κ.α.
Μεγάλη απήχηση σε γονείς και παιδιά
«Η προτροπή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη να εντάξουμε  στην καθημερινότητα και στις δράσεις που ήδη από το 2008 πραγματοποιούνται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης, την καλοκαιρινή εκστρατεία προώθησης της ανάγνωσης και δημιουργικότητας έχει απτά αποτελέσματα καθώς, η ποικιλία και ο βιωματικός χαρακτήρας των εργαστηρίων βρήκε τεράστια απήχηση σε γονείς και παιδιά» σημειώνει σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου επισημαίνοντας παράλληλα: «Ευχαριστώ για την καθημερινή και έμπρακτη βοήθεια τους στην υλοποίηση του προγράμματος, τους υπαλλήλους, όλους τους εθελοντές, οι οποίοι είναι αρωγοί στις προσπάθειές μας».
Όπως είναι γνωστό πρόκειται για δράση της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Future Library», σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης. Η δράση, η οποία γίνεται με την χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προωθεί την καλλιέργεια κουλτούρας βιβλιοθήκης, την ενίσχυση των υποδομών της δημοτικής βιβλιοθήκης, των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά , να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τον κόσμο του βιβλίου.
Οι δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Κάθε δράση, σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκινά καθημερινά Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10:00 π.μ. και θα διαρκεί έως τις 12:00 μ. στο χώρο της βιβλιοθήκης.


Με βάση την διαδικασία και το πρόγραμμα προκράτησης, όλες οι θέσεις έως και τη λήξη του προγράμματος έχουν ήδη διατεθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά (Τρίτη έως Παρασκευή), κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00 στο τηλέφωνο 23510 24594.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !