27 Ιουνίου 2015

220.000 € για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Τρικάλων

Ανανεώνεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
του Νοσοκομείου Τρικάλων με έργο προϋπολογισμού 220.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ.
«Ανεπτυγμένη είναι μία χώρα όταν ο φτωχός δεν προστρέχει σε παροχή υπηρεσιών υγείας
στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όταν ο πλούσιος έρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο για να θεραπευτεί». Με την παραπάνω φράση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αποτύπωσε από τα Τρίκαλα την στρατηγική που έχει χαράξει η Περιφέρεια στον τομέα της δημόσιας υγείας και ακολουθεί στηρίζοντας τα νοσοκομεία της περιοχής με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφθηκε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Τρικάλων για την οποία προ ημερών υπέγραψε την προέγκριση σύμβασης για την προμήθεια δέκα μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού αιμοδιαδιήθησης και on-line μεθόδων και ενός φορητού Συστήματος Υπερηχοτομογραφίας , τύπου Α , συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον διευθυντή της Μονάδας και το υγειονομικό προσωπικό για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας πως η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών παροχής δημόσιας υγείας πρέπει να είναι ο στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.
Να σημειωθεί πως για το Νοσοκομείο Τρικάλων μέσω του ΕΣΠΑ, μέχρι σήμερα έχει συμβασιοποιηθεί η προμήθεια ενός Ψηφιακού Μαστογράφου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και ενός Ψηφιακού Στεφανιογράφου προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !