27 Ιουνίου 2015

Βρυξέλλες: Δεν συνεχίζουμε με τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Αυτή την επωδό μεταφέρει από τις Βρυξέλλες αξιωματούχος αναφορικά με τις εξελίξεις για την Ελλάδα, τονίζοντας πως η αίσθηση που υπάρχει πλέον, είναι ότι θα γίνουν τα πάντα από την πλευρά των θεσμών προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν εκτός.
Αυτό που φαίνεται να θέλουν οι θεσμοί, είναι να δημιουργήσουν μια κατάσταση πανικού στην Ελλάδα προκειμένου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σ' αυτή τη λογική κινείται και η στάση των θεσμών τόσο αναφορικά με τη μη παράταση του προγράμματος της Ελλάδας, όσο και αναφορικά με την μη αποδοχή της οποιαδήποτε συμφωνίας.
Ακόμα κι αν ο ελληνικός λαός πει στο 100 % ναι σε νέα μέτρα, δεν έχουμε κανένα λόγο να τα εφαρμόσουμε με μια αναξιόπιστη κυβέρνηση σχολιάζουν στις Βρυξέλλες και τονίζουν πως το δημοψήφισμα με ερώτηματα ναι ή όχι στη συμφωνία δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης, αφού πλέον κείμενο συμφωνίας για την Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Οι καταστάσεις ακόμα και στις Βρυξέλλες έχουν ξεφύγει με τους θεσμούς να βρίσκονται σε οριακό σημείο και να προσδωκούν πως με την πλήρη απορρύθμιση στην Ελλάδα, μέσω των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει σύντομα μια νέα κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη μέσα από τη βοήθεια με προγράμματα στήριξης που θα τεθούν όμως σε νέα βάση.
Από την αρχή οι ελπίδες των θεσμών ήταν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υπέκυπτε στις πιέσεις των δανειστών και θα οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές, όμως μετά την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος, άλλαξαν οι συσχετισμοί. Για το λόγο αυτό η στάση των θεσμών γίνεται όσο το δυνατόν πιο σκληρή αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !