16 Μαΐου 2015

Ανέγερση 25ωροφου ξενοδοχείου στη Λάρνακα από Ρώσους επενδυτές

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η ανέγερση πολυώροφου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στην παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, από Ρώσους επενδυτές. Η Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού μελέτησε σε βάθος όλες τις διαδικασίες και έγγραφα της σχετικής συμφωνίας, άναψε το πράσινο φως για την ανέγερση του μεγαλεπήβολου έργου και οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς, αφού στόχος των επενδυτών είναι εντός του 2016 να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Με επιστολή του προς τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, ημερομηνίας 13 Μαΐου 2015, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι η Υπηρεσία του, αφού μελέτησε και τα τελευταία στοιχεία που προσκόμισε ο Δήμος Λάρνακας σχετικά με τη μετοχική δομή της εταιρείας Lanomex Co Ltd στην οποίαν ανήκει η Lanomex Development Ltd, η οποία θα αναπτύξει το έργο, δεν φέρει ένσταση στην προώθηση του έργου. Το τελευταίο ζήτημα για το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε εκφράσει επιφυλάξεις, αφορούσε το ενδεχόμενο ύπαρξης σύγκρουσης συμφερόντων λόγω της επιχειρηματικής σχέσης του δημάρχου Λάρνακας με άτομο το οποίο φερόταν να έχει σχέση με την εταιρεία Lanomex Co Ltd.

 Ανταποκρινόμενος άμεσα σε σχετική επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Λάρνακας προσκόμισε τεκμηριωμένα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι δεν υφίσταται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, αφού, όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής στην τελευταία επιστολή του προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, «το πρόσωπο που είναι συνέταιρος του δημάρχου ουδέν συμφέρον έχει πλέον στην εταιρεία Lanomex Co Ltd». Ως εκ τούτου, ο κ. Μιχαηλίδης δίνει την έγκρισή του, αναφέροντας στην επιστολή του ότι «η Υπηρεσία μας δεν έχει ένσταση στην προώθηση του έργου». 

 Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που προτίθενται να ανεγείρουν οι Ρώσοι επενδυτές στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας θα είναι 25ώροφο και θα διαθέτει δικό του εμπορικό κέντρο. Υπολογίζεται ότι το κόστος του έργου θα υπερβεί τα €80 εκατομμύρια. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη. Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, τόσο στο στάδιο των κατασκευαστικών έργων, όσο και στο στάδιο της λειτουργίας του ξενοδοχείου. Επιπρόσθετα, θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας.

philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !