16 Μαΐου 2015

Λήξη κατηχητικών δημοτικού και γυμνασίου της Ι.Μ. Κίτρους


Με τη συμμετοχή 1.200 παιδιών δημοτικού και γυμνασίου πραγματοποιήθηκε η β΄ λήξη των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε προηγηθεί η λήξη των κατηχητικών συνάξεων παιδιών λυκείου.

Η τελετή λήξης φιλοξενήθηκε σε οργανωμένο ιδιωτικό camping στην Πλάκα Λιτοχώρου.
Την τελετή άνοιξε το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και ύμνους βυζαντινής μουσικής. Στη συνέχεια, τελέστηκε αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομη προσλαλιά προς τα παιδιά τόνισε την αξία της κατήχησης, καθώς και ότι η Εκκλησία είναι μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά , τα οποία παρότρυνε να προστρέχουν σε αυτήν σε κάθε  δυσκολία της ζωής τους.
Ευχαρίστησε τους ιερείς που είχαν την ευθύνη της κατήχησης καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και τους λαϊκούς κατηχτητές για τον δυναμισμό και τον χρόνο που αφιέρωσαν στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, βοηθούμενος από κληρικούς μοίρασε σε όλα τα παιδιά αρτίδια και αναμνηστικά δώρα, ανανεώνοντας τη συνάντησή του με τα παιδιά στις θερινές κατασκηνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !