22 Απριλίου 2015

Βελτίωση υποδομών στον Κούκο Πιερίας


Συνεχίζοντας ο Δήμος Κατερίνης την τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, ολοκλήρωσε ένα ακόμη έργο που αφορά στη βελτίωση των υποδομών στο αγρόκτημα Κούκου.

Όπως υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Βαϊνάς , « Ο στόχος μας είναι η τόνωση της αγροτικής παραγωγής και η δημιουργία των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών της
υπαίθρου. Επενδύουμε στην αγροτική ανάπτυξη του Δήμου, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον και την ενίσχυση των αγροτικών εισοδημάτων. Επιπλέον, το έργο κατασκευάστηκε από πιστώσεις αποκλειστικά του προγράμματος Leader και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 205.000,00 ευρώ».

Κατασκευάστηκαν και ασφαλτοστρώθηκαν 3 τμήματα αγροτικής οδοποιίας  συνολικού μήκους 935m και συνολικού εμβαδού 3.542 τ. μ. Παράλληλα, με την οδοποιία , λήφθηκε μέριμνα και για την απορροή των ομβρίων υδάτων κατασκευάζοντας ο Δήμος φρεάτια υδροσυλλογής και αγωγούς απορροής.

Επίσης, επιστρώθηκε με αμμοχάλικο αγροτική οδός συνολικού μήκους 294m.

Ο νέος αυτός δρόμος οδηγεί στο αρδευτικό αντλιοστάσιο το οποίο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με την τοποθέτηση 2 αντλητικών συγκροτημάτων παροχής 60 κυβικών μέτρων ανά ώρα και με ισχύ 40 Hp, εκ των οποίων το ένα θα λειτουργεί εφεδρικά δίπλα σε υφιστάμενη τριθάλαμη ρυθμιστική δεξαμενή που σε συνδυασμό με το προϋπάρχον αντλιοστάσιο παρακείμενου ρέματος θα εξυπηρετεί το αρδευτικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κούκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !