4 Μαρτίου 2015

Προχωρά η δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αττική

Η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο διοικητικός εξορθολογισμός στην άσκηση αρμοδιοτήτων ώστε να εκλείψουν οι επικαλύψεις, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη σημερινή, πρώτη επίσημη συνάντησή τους στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, επρόκειτο για μια πολύ ουσιαστική συνάντηση στην οποία κυριάρχησε το κοινωνικό ζήτημα και οι προεκτάσεις του, η ανασυγκρότηση και μελλοντική μητροπολιτική διαχείριση μείζονων θεμάτων. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θεσμικά θέματα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συνέργειες και συζήτησαν τη συμμετοχή του δήμου Αθηναίων στα προγράμματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημείωσε ότι ο δήμος στηρίζει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και δήλωσε ότι ο δήμος Αθηναίων θέτει στη διάθεση της κυβέρνησης την τεχνογνωσία και τις υποδομές που έχει δημιουργήσει στη σίτιση, τη στέγαση κ.α.. «Με απλές και αποφασιστικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Σε ό,τι αφορά τον διοικητικό εξορθολογισμό στην άσκηση αρμοδιοτήτων, σημείωσε ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ υπουργείου, περιφέρειας και δήμων ώστε να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις και να αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Καμίνης, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στην Αττική και ήδη μελετώνται κάποιες τοποθεσίες για τη δημιουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !